Почетна / Фудбал / Репрезентација

Крстајић: Немце поштујемо као велесилу, Јовић почиње меч

Утакмица између Немачке и Србије игра се у среду од 20.45 сати
ФОТО: EPA/DAVID HECKER

Селектор фудбалске репрезентације Србије Младен Крстајић изјавио је вечерас да веома поштује Немачку, али да ће његов тим учинити све да оствари позитиван резултат у пријатељском мечу.

- После моје играчке каријере у Немачкој и свега оствареног, драго ми је да сам поново овде, јер то је сан који ми се остварио. Што се тиче промена у немачкој селекцији, све је то нормално у фудбалу. Немци су велика репрезентација и теже томе да поново буду најбољи. Лука Јовић? Могу да кажем да ће бити у тиму, односно да ће почети утакмицу - рекао је Крстајић на конференцији за медије у Волфсбургу.

Он је подсетио да не може да рачуна на седморицу играча.

- Матић неће играти ни против Португалије, као и Пријовић...А до четвртка чекамо да видимо каква је ситуација са Тадићем, Коларовим, Митровићем, Костићем... Чекамо да нам се прикључе. Исто као и Фејса, који би требало да буде са нама у Лисабону. А што се тиче играча који су овде, сигурно да момци имају квалитет и желе да се покажу. Немце, дакле, поштујемо као фудбалску велесилу, али и наши играчи желе да се покажу и докажу - истакао је Крстајић.

Немачке новинаре занимало је и где се налази српски фудбал после Светског првенства у Русији.

- На СП смо се заслужено квалификовали, а у Русији се нисмо пласирали у нокаут фазу из неких других разлога. У Лиги нација смо били успешни, афирмисали неке млађе играче, а сада желимо да се пласирамо на ЕП, где нисмо били 20 година. Српски фудбал има будућност, али мислим да је веома важно и да млађи играчи направе добар избор, оду у клубове где ће да играју а не само да се продају, а онда нестану са сцене - рекао је Крстајић.

Капитен Србије против Немачке биће Антонио Рукавина.

- По медијима испада као да хоћу да се опростим, а истина је да је нормално да дође неко млађи, све је то процес. Али, исто тако селектор прави избор. Нема стар и млад играч и ја сам ту... Можда је логично да наследник буде неко из младе селекције, на пример Милан Гајић, који треба да се кроз игре у клубу наметне и А тиму - рекао је Рукавина.

Утакмица између Немачке и Србије игра се сутра од 20.45 сати.  

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

BG
Odra'e nas nemci !
Idemo
Stari dobri recept- uništiti reprezentaciju pre nego što uspe da slučajno zaigra dobro! Odmah sa Nemcima da nas razgaze, taman su u krizi, odmah im dojavi ko igra od pocetka, odmah Rukavini poziv kao da je Piksi- 60 utakmica za nacionalni tim... Cekaj, ne, ne, hajdemo još jače! Hajde da Rukavini damo kapitensku traku! Idemooo! JEEZZZIVO!!!
Pedja
E, dovoljno je reci da ti je kapiten tima Rukavina pa da znas dokle je doslo, a na drugom beku Bogosavac. Ne smem ni da pomislim na sta ce to da lici.
Podrska Srbiji - NE selektoru
Ajde da te vidimo Krstajicu koju ces postavku da igras protiv Nemaca. Oni ne menjaju pristup. igraju isto protiv koga god da igraju. Da vidimo koliko znas i kako si spremio utakmicu. Hoces li da parkiras autobus ili ce vispreni Rukavina stalno da uskace iza ledja nemcima i salje povratne na SMSa. Da vidim koga ces da stavis u tim. Ocekujem da ces da se branis i da trazis kontre i prekide... samo sto ne znam koje ces brze igrace da stavis u kontra napad. Ti i mnogi nasi strucnjaci (Milojevic, Curcic itd) forsate 4-2-3-1 formacije sa 5 (PET) igraca u veznom a nemate pas igru. Salju se dubinske lopte na Mitra a imas PET VEZNA igraca. Ako hoces tolki vezni red igraj pas igru, uzmi posed, pravi visak na krilu. A ako igras na Mitra i dubinske, stavi i Prijovica napred, dva ofanzivna beka, jednog cent.veznog i 4 stopera i igraj na srecu. Ja jesam nebitan, samo jedan iz mase, i to sto ti kazem sad da imas zadnju sansu da me uveris da imas znanja, nece tebe da brine, ali sta ako nas ima MNOGO?

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.