Почетна / Фудбал / Репрезентација

Хрвати се жестоко мучили са Азерима, Aзар преслишао Русе, велика победа Пољака у Аустрији

Велико изненађење на старту квалификација за пласман на Еуро 2020. године, можда не толико победа Казахстана над Шкотском, колико коначан резултат
ФОТО: Бета/АП

Вицешампион света Хрватска се мучила против Азербејџана на Максимиру. Гости су изненађујуће повели у 19. минуту голом Шејдаева.

Ипак, коцкасти су "на време" изједначили, поготком Баришића у смирај првог полувремена, а победу и вредна три бода обезбедио им је 11 минута пре краја сусрета Баришић.

Дерби првог дана игран је у Белгији, где је домаћа селекција оправдала улогу фаворита против Русије. Црвени ђаволи су славили са 3:1, уз два гола Едена Азара, први са беле тачке, други из игре.

Холандија је лако изашла на крај са Белорусијом, већ у првом минуту голом Депаја Лале су повеле, а до краја је посао одрадио тандем Ливерпула, најпре Вајналдум са два, те Ван Дајк са једним голом.

Сјајно је Казахстан кренуо у квалификације за Европско првенство, у Астани су згромили селекцију Шкотске са 3:0.

Све је било јасно већ после десет минута, кад је ова селекција географски смештена у централној Азији, имала два гола предости, прецизни су били Пертсук и Вороговскиј.

ЕП 2020. године у 12 европских градова

Европско првенство 2020. године биће одиграно од 12. јуна до 12. јула у дванаест европских градова. Титулу брани селекција Португалије.

Пласман на ЕП обезбедиће по два првопласирана тима из свих десет група, док ће преостала четири учесника континенталне смотре бити позната по завршетку баража, у којем ће учествовати селекције победнице група из све четири Дивизије у Лиги нација.

Уколико нека од тих селекција избори пласман на ЕП кроз квалификације, у бараж ће наредна селекција по пласману у групи у којој је била та репрезентација.

Меч на „Астана арени” водила је српска четворка, први арбитар Срђан Јовановић, његови помоћници Урош Стојковић и Милан Михајловић, док је четврти судија био Новак Симовић.

Пољска је остварила велику победу на гостовању Аустрији, голом Кшиштофа Пјатека, који ове сезпоне блиста у дресу Милана.

Словенци су у Израелу поготком Шпорара водили од 48. минута, али је само седам минута касније Захави изједначио, испоставило се и поставио коначан резултат.

Велики тријумф у комшијском окршају остварила је Словачка против Мађарске, домаћи су показали класу у односу на свог јужног суседа.

Северна Македонија, по први пут под тим називом, славила је рутински тријумф у скопљу против нејаке Летоније, иако се закувало пред крај сусрета.

Семафор првог кола квалификација за ЕП 2020
А група (петак):
18,00: Бугарска – Црна Гора
20,45: Енглеска – Чешка
Слободно је тзв. Косово
Б група (петак):
20,45: Луксембург – Литванија
20,45: Португалија – Украјина
Слободна је Србија
Ц група:
Холандија – Белорусија 4:0 (Депај 1, 55. једанаестерац, Вајналдум 21, Ван Дајк 86)
Северна Ирска – Естонија 2:0 (Мекгин 56, Дејвис 75. једанаестерац)
Слободна је Немачка
Д група (субота):
15,00: Грузија – Швајцарска
18,00: Гибралтар – Република Ирска
Слободна је Данска
Е група:
Хрватска – Азербејџан 2:1 (Баришић 44, Крамарић 79 - Шејдаев 19)
Словачка – Мађарска 2:0 (Дуда 42, Руснак 85)
Слободан је Велс
Ф група (субота):
18,00: Шведска – Румунија
18,00: Малта – Фарска Острва
20,45: Шпанија – Норвешка
Г група:
Аустрија – Пољска 0:1 (Пјатек 69)
Израел – Словенија 1:1 (Захави 55 - Шпорар 48)
Северна Македонија – Летонија 3:1 (Алиоски 11, Елмас 29, 90+3 - Исајевс 87)
Х група (петак):
20,45: Андора – Исланд
20,45: Молдавија – Француска
20,45: Албанија – Турска
И група:
Казахстан – Шкотска 3:0 (Пертсук 6, Вороговскиј 10, Заинутдинов 51)
Кипар – Сан Марино 5:0 (Сотириу 19. једанаестерац, 23. једанаестерац, Кусулос 26, Ефрем 31, Лаифис 56)
Белгија – Русија 3:1 (Тиелеманс 15, Азар 45. једанаестерац, 88 - Черишев 16)
Ј група (субота):
20,45: БиХ – Јерменија
20,45: Италија – Финска
20,45: Лихтенштајн – Грчка
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
Užas! Izrael nije pobedio Sloveniju.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.