Почетна / Фудбал / Репрезентација

Миленковић: На Португалију гледамо као на сјајан тим, а не на Кристијана као појединца

Никола Миленковић метеорским успоном постао најјача карика одбране Србије
ФОТО: З. Стојадиновић

Од нашег извештача из Лисабона: ЗОРАН СТОЈАДИНОВИЋ

Србија је, јасно је то ваљда и последњим лаицима, у Николи Миленковићу прошлог лета на Мондијалу у Русији, добила штопера за наредну деценију. Знала је фудбалска јавност у Србији да је талентован, да може да игра и као десни бек, али да и на позицији левог штопера и то против Немачке може да остане смирен и поуздан као да је одиграо бар 50 утакмица у репрезентацији, мало ко је очекивао.

Миленковић је из утакмице у утакмицу све сигурнији, несумњиво, данас је најјача карика дефанзивне линије српске репрезентације:

- Мислим да сваки млади играч треба да напредује из меча у меч, да исправља своје грешке и мане… Тако и ја покушавам из тренинга у тренинг, утакмице у утакмицу, да се унапредим у свим пољима, посебно на онима на којима нисам тако добар. Покушавам стално да радим на својим манама и да будем све бољи сваким даном. А када цела екипа игра добро, свима је лакше, тимска игра доста утиче на индивидуални учинак.

Народ у Србији у вама иако сте млади види прави ослонац, јако брзо сте се изборили за такву улогу?

- Све у мојој каријери дошло је брзо. Трудим се да останем миран, ногама на земљи. Срећан сам што успевам у томе и што народ тако мисли. Дуга је још стаза испред мене, имам још пуно да радим, ово је тек почетак, треба још много да се ради.

Против Немачке сте играли левог штопера, шта Вам више одговара, десни или леви?

- Битно ми је да играм штопера, мање више, левог или десног није битно, могу да дигнем лопту у и левом ногом, није ми проблем да играм и лево.

Кристијано Роналдо често се извлачи на страну, да вас не повуче његово кретање да и ви пођете за њим?

- Неће… Сјајан је играч, ми међутим на Португалију гледамо као на сјајан тим, а не на Кристијана као појединца.

Гледали сте меч Португалија – Украјина (0:0), шта сте занимљиво видели у игри домаћег тима?

- Излазе високо на пресинг, желе целу утакмицу да нападну противника, хоће да дају гол. Имају доста добрих индивидуалаца који могу да направе разлику на терену. Сви играју у врхунским тимовима. Али, играју и Немци, а видели смо да можемо да се носимо са њим. Ми гледамо на њих као на целину, тако се и припремамо, да се тимски супротставимо Португалцима.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.