Почетна / Фудбал / Репрезентација

Рукавина: Роналда је тешко и срушити и нема потребе да се фолира…

Како је старији Кристијано се све више увлачи у средину, ваљда не воли да јури за бековима, а онда чека блок и лопту за контру – зна репрезентативни бек шта га чека сутра у Лисабону
ФОТО: З. Стојадиновић

Од нашег извештача из Лисабона: ЗОРАН СТОЈАДИНОВИЋ

Што старији – све бољи… Тек данас кад је остао последњи аутентични бек старог кова, дефинитивно свима је постало јасно колико је Антонио Рукавина драгоцен за репрезентацију Србије.

Недвосмислено је то показао не само у последњем мечу Мондијала и судару с Нејмаром, девет месеци касније управо је Рукавина “антистрес” при помисли навијача да у тиму Португалије игра свемоћни Кристијано Роналдо

Миран, хладнокрван и елоквентан, Антонио Рукавина без устезања одговара на сва питања…

Најстарији сте, имате ли трему?

- Немам трему… Одавно због година и свегаосталог, она више не постоји. Сад је ишчекивање утакмице и само позитиван набој када се игра за репрезентацију, посебно када се игра против овако јаких ривала као што је Португалија.

На СП у Русији играли сте против Нејмара, сада вас очекује дуел са Роналдом, како се бранити против највећих мајстора данашњице?

- Мислим да никад то није долазило у питање индивидуално. Против таквих индивидуално јаких играча, мора да се брани колективно. Јако мало ситуација сам имао један на један са Нејмаром против Бразила. И много бољи дефанзивци од мене имали су доста проблема. Тимски смо их чували, тако морамо и у понедељак.

Какво је Ваше искуство са Кристијаном из Ла Лиге?

- Имали смо доста дуела, пре је играо више на левој страни, како је старији вероватно не воли да јури за беком, више је унутра па чека… Било је ту свега, али никада није било чарки. Кад играте против Реал Мадрида за Ваљадолид или Виљареал, у инфериорном сте положају, постоји поштовање. У овој групи међутим, обе репрезентације су фаворити за пролаз, тако да ће бити другачије.

Роналдо није фолирант као Нејмар?

- Сви су такмичари и покушавају да извуку сваки детаљ, аут, фаул, како би дошли до три бода. Нејмар је због конституције такав какав је, Роналда је тешко и срушити и нема потребе да се фолира…

Португалија и Украјина су одиграли без голова у првом мечу квалификација, да ли сте гледали утакмицу?

- Гледали смо сви. Можемо то да прокоментаришемо тако да су обе репрезентације изгубиле по два бода. Ако извучемо позитиван резултат у понедељак, било би нам доста лакше у наставку квалификацијама, посебно јер имамо јако тежак старт, играмо против два главна конкурента у гостима на почетку кваификација. Мислим да бисмо били задовољнији да су Португалци добили Украјину, овако, гледамо да су обе репрезентације изгубиле бодове. Може да се деси да Украјина већ у понедељак има четири бода...

Украјинци су дошли по бод и однели га, да ли Србија може да освоји сва три што би отежало Португалији даље борбе за ЕУРО?

- Против екипе као што је Португалија не можеш да кажеш да ћеш имати 90 одсто лопту у ногама. И против Немаца доста времена смо проводили у дефанзиви, али кад смо узимали лопту у транзицији, направили смо проблеме противнику. Видели смо прексиноћ да има доста простора и да Португалци остају само са два штопера. Сад су с нама Тадић и Митровић, верујем да ћемо моћи да задржимо лопту и да уз бочне играче и угрозимо Португалце.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

???
Nemoj mnogo da pametujes nego pazi da ne isfolira.Jok i nece ako mu se ukaze prilika da padne i iznudi penal.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.