Почетна / Фудбал / Репрезентација

Хрватски медији: Албанија извукла дебљи крај

Хрватски медији оцењују да је Европска фудбалска унија (УЕФА) Србији одредила благу казну због инцидената у мечу против Албаније у квалификацијама за првенство Европе половином октобра у Београду

Албанија је извукла дебљи крај, а Србија још једном прошла поприлично глатко – констатује хрватски „Вечерњи лист”.

Србија је због инцидената на утакмици данас кажњена одузимањем три бода, освојених за зеленим столом против Албаније, која је с друге стране изгубила утакмицу, јер су њихови играчи одбили да наставе меч после прекида због упада навијача,

Хрватски лист сматра да је УЕФА овом казном поручила да „сигурност играча није на првом месту”.

УЕФА је поручила свима да чак и ако осете да им је живот угрожен морају да наставе сусрет сусрет, чак и кад хулигани под заштитом полиције ударају по њима, они не смеју да напусте терен јер ће остати без три бода и без сто хиљада евра – каже се у тексту „Вечерњег листа”.

Хрватски портал „Индекс” оцењује да је „УЕФА изненадила Европу необичном одлуком о казнама за Србију и Албанију због нереда на квалификацијској утакмици у Београду”.

Како се наводи, ни Срби, ни Албанци нису задовољни овом одлуком и сматрају да „то није правда”.

Дисциплинска комисија УЕФА регистровала је прекинуту утакмицу у Београду између Србије и Албаније службеним резултатом 3:0 у корист Србије, али је истовремено српску селекцију казнила одузимањем три бода у квалификацијама за првенство Европе.

Такође, Србија ће наредне две утакмице као домаћин у квалификацијама играти без присуства публике, док ће ФСС и ФСХФ платити и новчану казну од по 100.000 евра.

Утакмица између Србије и Албаније прекинута је 14. октобра пред крај првог полувремена, када се изнад терена стадиона Партизана појавила беспилотна летелица, дрон, са заставом такозване Велике Албаније, након чега су уследили инциденти. Сусрет је прекинут при резултату 0:0.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Andrej
Ako je od Hrvata, dosta je... Bolje da komšije vode računa o svojim "finim" navijačima koji prave kukaste krsteve po tribinama i prolaze bez ikakve kazne ili da se setimo kakvu su kaznu dobili u vaterpolu posle divljanja i napada na EP u Kranju?!
kikiriki
Hrvati,posto toliko volite Albance,iskreno i od sveg srca Vam zelim da vase cerke i unuke radjaju sto vise unucica i praunucica Albanaca pa da budete ponosni i srecni na vase drage unuke i praunuke,male albance i albanke.
Dexter Morgan
Jel vam krivo!?
алекса
Како плачу над судбином своје браће! Па требају све да их населе у Хрватску. А ови ће да им узвтрате подизањем наталитета!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.