Почетна / Фудбал / Репрезентација

ДЕБАКЛ ОРЛОВА У ЉВОВУ 0:5 - Најтежи пораз у историји, прославили се Циганков и Конопљанка

После ремија у Португалији (1:1) Орлови у квалификацијама за ЕП 2020. гостовали у Љвову
ФОТО: EPA/MYKOLA TYS
Украјина – Србија 5:0 (2:0)
Љвов - Стадион: Арена Љвов. Гледалаца: 34.000. Судија: Антонио Матеу Лахоз (Шпанија). Помоћници: Пау Себриан Девис и Роберто дел Паломар (Шпанија). Жути картони: Миленковић, Спајић (Србија). Стрелци: 1:0 Виктор Циганков у 26, 2:0 Виктор Циганков у 28, 3:0 Јевген Конопљанка у 46, 4:0 Роман Јаремчук у 59, 5:0 Јевген Конопљанка у 75. минуту.
УКРАЈИНА: Пјатов, Караваев, Кривцов, Матвијенко, Миколенко, Малиновски, Степаненко (од 72. Шепелиев), Циганков, Зинченко, Конопљанка (од 75. Коваленко), Јаремчук (од 67. Кравец). Селектор: Андреј Шевченко.
СРБИЈА: Дмитровић, Спајић, Миленковић, Коларов, Максимовић, Љајић (од 59. Фејса), Костић, Гаћиновић, Тадић, Јовић (од 72. Лазовић), Пријовић (од 53. Митровић). Селектор: Младен Крстајић.

 

Селектор Украјине Шевченко одлучио се за формацију 4-2-3-1, док је стартег Орлова Крстајић оформио нападачку 3-5-2 у којој су у нападу Пријовић и нови играч Реал Мадрида Јовић.

Домаћин је стисао од старта, има два ударца ван казненог, али су оба изблокирана, одбрана Орлова је била у подређеном положају, али онда је бљеснула контра, Тадић је пробао у петерцу да нађе Јовића, одбрана Украјине је лоше избацила лопту, само до Пријовића искоса на 11 метара, он је примирио, хватао волеј, али је за пола метра промашио гол.

Минут 14. донео је још бољу прилику и опет је у центру пажње био Пријовић. Лопту је са леве стране у петерац убацио Костић, Пријовић је пробао да је пласира са четири метра, али је у последњи час ногу подметнуо Миколенко и послао је у корнер.

Миленковић је због фаула у скоку над Јаремчуком, ударио га руком, добио жути картон у 22. минуту.

Три минута касније из даљине је шутирао Конопљанка, парадом је одбранио Дмитровић, натрчао је на одбијену лопту Јаремчук, гађао главом, али не срећу Орлова недовољно јако, па је лопту са лакоћом ухватио чувар мреже Србије.

Минут касније, у 26, спаса ипак није било. Караваев је прошао по десној страни, упутио по земљи лопту у казнени, на њу је на десетак метара између штопера Србије натрчао Циганков и послао је у даљи угао - 1:0.

Само минут и по касније нови слом, отели су Украјинци лопту на средини терена, повукао је Циганков, а када је дошао на двадесетак метара одлучио се на ударац и елегантно је погодио горњи десни угао - 2:0.

Но, ту домаћин није стао, минут касније пробао је Конопљанка, са 12 метара искоса, није погодио.

Који секунд касније Спајић је добио жути картон, али је приликом фаула судија пустио предност, уследила је дуга лопта у казнени, примио је Циганков, гађао са десетак метара, Дмитровић је одбранио, натрчао је Караваев, али није погодио.

Украјина се поигравала, сваки напад представљао је опасност по Дмитровићев гол.

Малиновски је у 37. минуту гађао са ивице казненог, лопта се од ноге Коларова одбила у његов лакат, али је судија Лахоз, који се налазио у близини, рекао да нема пенала.

У надокнади времена Костић је добио одличну лопту у простор по левој страни, требало је само да пласираном лоптом у петерцу за мат упосли Пријовића, али је лоше упутио пас и изблокиран је.

Само што је почело друго полувреме нови гол у мрежи Дмитровића. Прошли су домаћи кроз средину, лопту је на левој страни добио Конопљанка, повукао је ка средини, одлучио се за ударац са ивице казненог и после само 38 секунди лопта се закопрцала у мрежи Србије - 3:0.

Крстајић је мењао у 53. минуту, Пријовића је заменио други нападач, Митровић.

Караваев је у 55. минуту промешао одбрану Орлова, пробао из казненог, али је његов ударац изблокиран у последњи час. На другој страни Митровић је пробао са седам метара главом, али је његов ударац био слаб.

Караваев је у 59. минуту пресликао акцију од првог гола, само је сада уместо Циганкова егзекутор био Јаремчук - 4:0.

Фејса је потом заменио неприметног Љајића. Уследио је нешто мирнији период на срећу голмана Дмитровића.

у 72. минуту су мењала оба селектора, ушли су Шепелиев и Лазовић.

На исту фору Конопљанка је у 75. минуту дао свој други гол, кренуо је по левој страни, повукао лопту ка средини када је пришао казненом и погодио супротан угао - 5:0.

Само што је дао гол Конопљанку је заменио Коваленко. До краја је темпо спласнуо, па се стало при резултату 5:0.

Ово је најтежи пораз Србије од осамостаљења 2006!

Семафор 3. кола квалификација за ЕП 2020:

Б група:

Украјина - Србија 5:0 (Циганков 26, 28, Конопљанка 46, 75, Јаремчук 59)

Литванија - Луксембург 1:1 (Новиковас 74 - Родригез 21)

Слободна: Португалија

Коментари78
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

acadelija
a ako Portugal osvoji ligu nacija, postoji li sansa da iz nase grupe jos 2 tima odu na EURO uz Portugal naravno
Yugo
Pitanje. Gde su Moji komentari. A da mozda Sam nekog uvredio, samo neznam koga Dali Vas, mozda covica ili njegovog kk kluba. Hvala vam na razumevanju. Pozdrav.
Севера део
Ал' зато Блеки Миленковић покидао,ставио у џеп офанзивну линију Украјинаца.У везном реду доминирали Фејса, Љајић....
straja
Poraz je BOLAN...ali gubili su i drugi...mene najvise BRINE sto u ovoj reprezentaciji nije bilo niti jednog igraca koji igra u srpskoj ligi!!!!Ko razume shvatice!!!!
Primetite narocito u 4. golu kako 3 glavna nasa odbrambena igraca bukvalno nicemu ne sluze. Za to je jasno Krstajic kriv i taktika. Bukvalna smo nula cela reprezentacija. A kod nas u nasem malom izolovanom svetu jos mislimo da smo bog i batina, ukraijnski kapiten mlade reprezentacije Vakulko kao naravno nista ne valja, nije on kvalitet pored nase zlatne decice...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.