Почетна / Фудбал / Репрезентација

Митровић, Јовић и Љајић потписали победу Орлова против Литваније

Србија се вратила у формацију 4-4-2 и лако дошла до победе против фењераша у групи
ФОТО: И. Веселинов, М. Рашић
Србија – Литванија 4:1 (3:0)
Београд - Стадион: Рајко Митић. Гледалаца: без присуства навијача због казне. Судија: Адриен Жакоте (Швајцарска). Помоћници: Витал Жобин и Рафаел Зедер (Швајцарска). Жути картони: Митровић (Србија), Лаукжемис, Шимкус, Чевдукас (Литванија). Стрелци: 1:0 Александар Митровић у 20, 2:0 Александар Митровић у 34, 3:0 Лука Јовић у 35, 3:1 Арвидас Новиковас (једанаестерац) у 71, 4:1 Адем Љајић у 92. минуту.
СРБИЈА: Дмитровић, Рукавина, Спајић, Миленковић, Коларов, Максимовић, Лукић, Костић (од 71. Живковић), Тадић (од 81. Љајић), Јовић (од 88. Катаи), Митровић. Селектор: Младен Крстајић.
ЛИТВАНИЈА: Барткус, Климавичиус, Палонис, Јанкаускас (од 46. Чевдукас), Баравикас, Шимкус, Сливка, Андриушкевичиус, Лаукжемис (од 77. Валскис), Новиковас, Черних (од 69. Петравичијус). Селектор: Валдас Урбонас.

 

Селектор Орлова Младен Крстајић после дебакла у Љвову (0:5) вратио је формацију на старо, на 4-4-2. Стратег Литванаца Урбонас одлучио се за тактику 3-4-3.

У другом минуту, после кратког додавања Тадића из слободног ударца, пробао је капитен Коларов, добро је шутирао, али је са двадесетак метара погодио спољни део мреже.

До 13. минута игра без игре, а онда зицер за Орлове. Средина гостујуће одбране остала је празна, Костић је само пустио лопту кроз њу усамљеном Јовићу, тандем Ајнтрахта могао је да донесе предност, али је нови нападач Реал Мадрида, када је изашао сам пред голмана Барткуса шутирао у њега.

Слична ситуација у 20. минуту, Лукић је гурнуо лопту кроз средину, дефанзивац Литваније је очајно избио, право у фор Митровићу, а он је, када се нашао очи у очи са голманом Барткусом, пласирао поред њега са 19 метара - 1:0.

Митровић је предност могао да дуплира у 24. минуту, Јовић му је главом на ивици казненог спустио лопту, Александар је левицом ухватио волеј, али је његов ударац изблокирао Климавичиус.

Нови зицер у режији тандем Ајнтрахта у 27. минуту, поново је Костић асистирао, са леве стране по земљи, натрчао је на девет метара Јовић, захватио лопту, мало је више подигао и са средине погодио пречку.

До гола је у 30. минуту могао и Костић, али му је на неколико метара од гол линије у шут ушао Барткус.

У 34. минуту по десној страни су дупли пас одиграли Тадић и Јовић, везиста Ајакса је избио сам пред голмана Литваније, али је решио да упосли Митровића који је остао пред празном мрежом - 2:0.

Није се славље Орлова ни стишало, а Лука Јовић је дошао до лопте искоса с десне стране на ивици казненог и високом дијагоналом је "поцепао" мрежу - 3:0.

Могао је Јовић и у 44. минуту поново да затресе мрежу, добро је шутирао по земљи са десетак метара искоса с десне стране, али је голман Литваније у паду одбранио срећно ногом.

У наставку меча Орлови су и даље контролисали игру, али у почетку изразитих прилика није било. Шимкус је због фаула и гажења Костића "пожутео".

У 70. минуту после првог корнера пенал за госте. После убачаја уследио је ударац, на шест метара лопта је летела ка Митровићевој глави, он је заштитио рукама, а судија му је дао жути картон и пенал гостима. Сигуран са креча био је Новиковас - 3:1.

У истом минуту Костића је заменио Живковић.

Уследиле су још две полуприлике за Литванију, али нису гости ни среће имали.

У 80. минуту Јовић је други пут погодио пречку. Убацио је са леве стране Коларов, лопту је неко закачио, па је она у колено погодила Јовића и одбила се високо, ка оквиру гола.

Адем Љајић и Александар Катаи ушли су у последњих десетак минута и управо су они протагонисти гола у 92. минуту. Катаи је убацио у казнени лопту по земљи, од два играча Орлова прихватио је Љајић и са средине послао у мрежу са 14 метара - 4:1

Квалификације за Европско првенство 2020. године:

А група:

Чешка – Црна Гора 3:0 (Јанкто 18, Копитовић 49. аутогол, Шик 82. једанаестерац)

Бугарска – тзв. Косово 2:3 (Попов 43, Димитров 55 - Рашица 14, Мурићи 64, Рашани 90+3)

Слободна: Енглеска

Б група:

Украјина – Луксембург 1:0 (Јаремчук 6)

Србија – Литванија 4:1 (Митровић 20, 34, Јовић 35, Љајић 90+2 - Новиковас 71. једанаестерац)

Слободна: Португалија

Ц група:

Немачка – Естонија уторак у 20.45

Белорусија – Северна Ирска уторак у 20.45

Слободна: Холандија

Д група:

Република Ирска – Гибралтар 2:0 (Ћиполина 29. аутогол, Брејди 90+3)

Данска –  Грузија 5:1 (Долберг 13, 63, Ериксен 30. једанаестерац, Полсен 73, Брајтвајт 90+3- Лобјанидзе 25)

Слободна: Швајцарска

Е група:

Мађарска – Велс уторак у 20.45

Азербејџан – Словачка уторак у 18

Слободна: Хрватска

Ф група:

Шпанија – Шведска 3:0 (Рамос 64. једанаестерац, Мората 85. једанаестерац, Ојарзабал 87)

Фарска Острва – Норвешка 0:2 (Јонсен 49, 84)

Малта – Румунија 0:4 (Пушкаш 7, 29, Чипчиу 34, Ман 90+1)

Г група:

Летонија – Словенија 0:5 (Црнигој 24, 27, Иличић 29. једанаестерац, 44, Зајц 47)

Северна Македонија – Аустрија 1:4 (Хинтерегер 18. аутогол - Лазаро 39, Арнаутовић 62. једанаестерац, 82, Бејтулаи 86. аутогол)

Пољска – Израел 4:0 (Пјонтек 35, Левандовски 56. једанаестерац, Гросицки 59, Каџиор 84)

Х група:

Исланд – Турска уторак у 20.45

Албанија – Молдавија уторак у 20.45

Андора – Француска уторак у 20.45

И група:

Казахстан – Сан Марино уторак у 16

Русија – Кипар уторак у 20.45

Белгија – Шкотска уторак у 20.45

Ј група:

Лихтенштајн – Финска уторак у 20.45

Италија – БиХ уторак у 20.45

Грчка – Јерменија уторак у 20.45

Коментари10
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

golgeter
'Aj'mo...Pljuvanje po Mitrovicu!
Realista
Valjda je konacno ovaj trener cirkuzant skontao da su Mitrovic Jovic dobar tandem i skupa rastereceniji! Litvanija nije nikakvo merilo, amaterski tim, ali i takav drugo poluvreme bio ravnopravan i zadavao nam muke, da su imali bar jednog iole napadaca mogli su jos jedan gol da daju. Drago mi je za povratak Kataia, kom su 5 min.bili dovoljni za asistenciju. Vidi se da je okosnica tima istrosena od naporne sezone, ali mislim da je najzad doslo vreme za ozbiljnijeg trenera.
JA
Dovesti Paunovica i pustiti da stvara tim par god. Gotivim Krstajica ali on nije resenje.
БанеМ
А кога уосталом брига за тај циркус колорадо!?
Mosquito
Da je Tadic "dao" gol Jovicu to bi bio golcina.
cica
Eto vidite nista bez Mitovica sad ste se uverili

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.