Почетна / Фудбал / Репрезентација

Србија на још један начин може до ЕП 2020.

По пласману, као победници група у дивизијама, учешће у баражу је обезбедило 16 репрезентација
ФОТО: И. Веселинов

Првенство Европе 2020. неће бити организовано у форми уобичајеног завршног тунира у једној или две земље. Утакмице ће бити игране у 12 градова широм Старог континента.

У другој фази учествоваће 24 репрезентације.

Кроз квалификације ће проћи 20 селекција, по две најбоље из десет група.

Преостала четири места попуниће Лига нација. Свака од четири дивизије Лиге нација (А, Б, Ц и Д) даће по једног учесника Првенства Европе.

У баражу за пласман на Првенство Европе играће победници четири групе у свакој дивизији. Бараж ће бити одигран од 26. до 31. марта 2020. по систему полуфинала и финала.

Србија је као победник Групе 4 Ц дивизије обезбедила учешће у баражу.

Победници група могу да избегну бараж ако се кроз квалификације пласирају на ПЕ. У том случају, у баражу ће их заменити другопласирана селекција у групи Лиге нација.

Теоретски је могуће да се у баражу А дивизије нађу учесници завршног тунира Лиге нација (Португалија, Холандија, Енглеска, Швајцарска).

Могуће је, такође, и да свих 12 репрезентација из А дивизије избори пласман на ПЕ кроз квалификације.

У том случају неће бити организован бараж А дивизије, већ ће место на Првенству Европе добити најуспешнија репрезентација из Б дивизије, а то је Босна и Херцеговина.

По пласману, као победници група у дивизијама, учешће у баражу је обезбедило 16 репрезентација:

А дивизија: Португалија, Холандија, Швајцарска, Енглеска.

Б дивизија: Босна и Херцеговина, Украјина, Данска, Шведска.

Ц дивизија: Шкотска, Норвешка, СРБИЈА, Финска.

Д дивизија: Грузија, Северна Македонија, Косово*, Белорусија.

Ако се било која репрезентација пласира на ПЕ кроз квалификације, у баражу ће је заменити следећа селекција у групи која није изборила место на ЕУРО 2020. Иза Србије у групи били су Румунија, Црна Гора и Литванија.

Коментари6
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Realista
Sa ovim selektorom mi ne mozemo dobiti Portugal, a ni Ukrajinu. U barazu plejof meceva su tri ekipe koje nisu jace od nas, ali ce dagrizu jer su negodne i dugo odsutne sa velikih takmicenja, uz to imaju dobre stadione i publiku, tako da ce biti nezgodno. Trece mesto nam je trenutno maksimum u grupi.
Zaxa
Portugal i ostali iz a divizije su odigrali svoje baraz meceve. Kao sto znamo svi portugal je prva ekipa na evropskom prvenstvu kao osvaja lige nacija.. Tako da portugal da bude sad u grupi sa nama prvi ice Srbija ili Ukrajina direktno a treci tim u baraz mec..
Joco
Nigde nije rečeno ili napisano da pobednik ide na EP. Ako se ove četiri ekipe plasiraju preko kvalifikacija,četiri druge će igrati još jeda turnir.
Kome je ovo jasno?
E, hajde da upropastimo fudbal! Kako? Pa hajde da probamo toliko da zakomplikujemo sve, ubacimo 17 grupa Lige nacija i 2 i po baraža, izmislimo pobednika izmišljenog takmičenja koji ne bi trebalo da može da se takmiči u takmičenju za takmičenja ali ako ga pustimo da kroz baraž uspe da osvoji Ligu nacija onda bi bilo sjajno da pokušamo da ih toliko zbunimo da na kraju ni oni sami ne znaju šta su osvojili...
Joco
Pa ja nevidim razlog da oni još jednom igraju međusobno. Mada je teško poverovati da sve 4 ne prođu grupnu fazu.
007
Ovi na tv su rekli da se portugslija vec plasirala na ep osvajanjem lige nacija a zvao sam fss pa su rekli da je valjda tako i da ce biti konferencija za stampu a kad ne zna se

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.