Почетна / Фудбал / Репрезентација

БРУКА ОРЛИЋА НА ЕП - Браниоци титуле Немци их згромили 6:1, ништа од ОИ у Токију

Лука Валдшмит се прославио хет-триком, Једини стрелац за Србију Живковић из пенала
ФОТО: uefa.com/fss.rs

Србија – Немачка 1:6 (0:3)

Трст - Стадион: Нерео Роко. Гледалаца: 7.000. Судија: Иштван Ковач (Румунија). Помоћници: Василе Флорин Маринеску и Овидие Артене (Румунија). Жути картони: Миленковић, Рачић (Србија)Стрелци: 0:1 Марко Рихтер у 16, 0:2 Лука Валдшмит у 30, 0:3 Лука Валдшмит у 37, 0:4 Махмуд Дауд у 69, 0:5 Лука Валдшмит у 80, 1:5 Андрија Живковић (једанаестерац) у 84, 1:6 Арне Мајер у 92. минуту.

СРБИЈА: Радуновић, Гајић, Миленковић, Бабић, Богосавац, Лукић, Рачић, Пантић (од 46. Ранђеловић), Живковић, Јовић (од 69. Јовељић), Радоњић (од 85. Лутовац). Селектор: Горан Ђоровић.

НЕМАЧКА: Нибел, Клостерман, Тах, Баумгартл, Хенрих, Егштајн (од 67. Мајер), Остунали (од 46. Амири), Дауд, Нојхаус, Валдшмит, Рихтер (од 74. Неча). Селектор: Штефан Кунц.

 

Браниоц титуле Немачка понизила је Орлиће - 6:1. Збогом ЕП, збогом ОИ!

Једини светао моменат изборени пенал Ранђеловића пред крај и реализација Живковића за 1:5 у том моменту, све друго у знаку машинерије у белим дресовима.

У појединим моментима деловало је као да у редовима Орлића нису играчи из Реала, Фјорентине, Торина, Бенфике, Марсеља, Валенсије...

Екипа Горана Ђоровића као и у првом мечу против Аустрије потпуно је била ван ритма и неубедљива. Немачка је од самог почетка контролисала ситуацију на терену у Трсту и на крају дошла до убедљивог тријумфа.

Водећи гол за Немце после одличне акције постигао је Марко Рихтер у 16. минуту, да би на 2:0 повисио Лука Валдшмит у 30. после грешке Саше Лукића на око 35 метара од свог гола.

Валдмишт је свој други гол, а трећи за Немачку постигао у 37. минуту, да би Махмуд Дауд у 69. повисио на 4:0, а хет-трик комплетирао је Валдшмит у 80.

Капитен Србије Андрија Живковић у 84. минуту из једанаестерца успео је да постигне почасни гол за Србију, да би коначан резултат у судијској надокнади времена поставио Арне Мајер.

Немачка је победом над Србијом практично осигурала пласман у полуфинале Европског првенства, али и изборила визу за Олимпијске игре 2020. године у Токију.

Семафор Европског првенства (У21) у Италији:

А група:

1. коло: Италија - Шпанија 3:1

1. коло: Пољска - Белгија 3:2

2. коло: Шпанија - Белгија 2:1

2. коло: Италија - Пољска 0:1

Табела: Пољска 6, Италија 3, Шпанија 3, Белгија 0.

Б група:

1. коло: Србија - Аустрија 0:2 (Волф 37, Хорват 78)

1. коло: Данска - Немачка 1:3 (Сков 73. једанаестерац - Рихтер 28, 52, Валдшмит 65)

2. коло: Данска - Аустрија 3:1 (Меле 33, 77, Сков Олсен 90+3 - Линхарт 47)

2. коло: Србија - Немачка 1:6 (Живковић 84. једанаестерац - Рихтер 16, Валдшмит 30, 37, 80, Дауд 69, Мајер 90+2)

3. коло: Србија - Данска 23. јун у 21

3. коло: Аустрија - Немачка 23. јун у 21

Табела: Немачка 6, Данска 3, Аустрија 3, Србија 0.

Ц група:

1. коло: Енглеска - Француска 1:2

1. коло: Румунија - Хрватска 4:1

2. коло: Енглеска - Румунија петак у 18.30

2. коло: Француска - Хрватска петак у 21

Табела: Румунија 3, Француска 3, Хрватска 0, Енглеска 0.

Напомена: У полуфинале ће се пласирати победници група и најбоља другопласирана екипа.

Коментари68
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

djux
tralalajko,djorko ko li je sledeci?
SUDIJA
Ja ne znam šta da kažem , A TIM posle dve dobre igre protiv Nemaca i Portugal doživeo je slom protiv Ukrajine pa se izvadio nakon tri dana i odmah se traži sednica FSS i hitno rešavanje statusa trenera jer ovim rupetašima smeta sve što dolazi iz Humske tako smo oterali i Antića jedinu svetlu tačku na čelu reprezentacije posle Ivice Osima . sad se pitam da li su Nemci smenilisvog selektora posle svih ovih dešavanja od svetskog prvenstva pa na ovamo. a sa U-21 nakon dve blamaže samo je kod nas logičan sled događaja.
SUDIJA
Gledajući ove tri zadnje utakmice mogu samo da kažem :Ala se Real usrećio dečko je već pomislio da je Z vezda pa se setih Nikole Jovanovića koji ja savelikom pompom i kao "najbolji fudbaler Jugoslavije prešao u Mančester junajted da bi za taj klub odigrao samo jednu utakmicu Prevara od fudbalera.
Dule "Grobar"
Vazno je da je Zivkovic razbio maler - dao je gol. Ovi momci nemaju ni "S" od srca, ni "P" od osecaja patriotizma. Umisljene velicine koje jos nisu naucile da bez borbe, nema rezultata, a bez rezultata nema afirmacije. Onaj mucenik, predsednik "Reala" je negde "napunio gace" - za koga je dao 60 miliona? Za igraca koji nijednom nije usp;eo bilo koga da "pretrci". Bice to tuzna sudbina nema sumnje - novi Perica Ognjenovic. Ista sudbina ceka i onoga Radonjica. Kakav je trener Djorovic? Treba mu 85 minuta da bi shvatio da Radonjic ne zeli da igra i da se bori i onda, u 85 minuti ubacuje Lutovca? Momci su igrali kvalifikacije jer su hteli da se pokazu i prodaju. To je sada zavrsena misija i reprezentacija njih vise ne interesuje. Gajic, Milenkovic, Zivkovic, Jovic i Radonjic su vec pozivani u A-selekciju i posto su oni velike zvezde, njima je ispod casti da igraju za mladu reprezentaciju. Njima nesto fali u glavama, a to Djorovic ne zna da resi, jer ni on nema nista u glavi.
kalel
ovi botovi jednostano ne znaju da igraju, i to bi bilo to.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.