Почетна / Фудбал / Репрезентација

Тумбаковић пред избором

Челници Српске куће фудбала на јучерашњој седници Одбора за хитна питања дошли до решења о новом селектору
ФОТО: ЕПА/Борис Пејовић

Љубиша Тумбаковић, као што је Спортски журнал најавио уочи смењивања Младена Крстајића, биће нови селектор репрезентације Србије. Одбор за хитна питања ФСС јуче се састао у Београду и закључио да је од свих потенцијал-них кандидата, помињаних у јавности, доскорашњи селектор Црне Горе – најбоље решење. Наредних дана челници српске куће фудбала обавиће још један разговор са Љубишом Тумбаковићем после којег ће Србија званично добити новог селек-тора.

Игром случаја или судбине, Љубиша Тумбаковић постаће селектор Србије у години у којој је то колико пре 20 дана било незамисливо. У тренутку кад је у истом дану одбио да седи на клупи Црне Горе у мечу Ђетића са такозваном репрезентацијом Косова, што је практично значило и одлазак из Подгорице, Тумбаковић није ни слутио да би сплетом околности, захваљујући катастрофалном поразу Србије у Украјини 5:0, готово исто вече могао да постане потенцијални наследник већ виђеног за смену Младена Крстајића.

Дефинитивни одлазак Крстајића, оставио је репрезентацију Србије званично без селектора, а челници савеза до коначне одлуке и избора могли су да размотре и неке друге идеје. Једна од њих била је везана за селектора младе репрезентације Горана Ђоровића. Логично, јер тренер који је младу репрезентацију од-вео на Европско првенство са осам победа и два ремија, заслужује да се нађе у кру-гу кандидата и због чињенице да у екипи има пола „А“ селекције. Већ после прве утакмице на Европском првенству било је јасно да Ђоровић отпада.

У међувремену, у кругу потенцијалних кандидата појавио се и Радомир Антић. Некадашњи селектор, у делу фудбалске јавности има подршку, али још две утакмице казне ФИФА због недоличног понашања после меча са Аустралијом (1:2) на Светском првенству у Јужној Африци, практично су га и удаљила од упражњене клупе јер би његов избор значио да Србија у дерби са Португалијом улази без селектора крај атлетске стазе на Маракани.

Поред Тумбаковића и Антића, челници савеза јуче су на седници Одбора за хитна питања разговарали и о Вељку Пауновићу. Актуелни уговор Драгана Стојковића у Кини и недавно потписани Славише Јокановића у Катару, скратили су списак потенцијалних кандидата на којем је на првом месту био и дефинитивно остао Љубиша Тумбаковић.

Коментари12
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milosevic
Stvarno mi nije jesno zašto FSS uvek vuče pogrešne poteze Tumbaković ispred Antica stvarno smešno. Ove mlade dobre igrače može samo Antić da izvuče iz ove bezizlazne situacije i da im pokaže pravi put i trebali bi da ga iskoristimo kad već hoće da se vrati.
Pera
Antica za selektora,svaka cast Tumbakovicu,2 utakmice ce voditi njegov strucni stab.Sta radite vise od fudbala.Cela Srbija hoce Antica aloooo
Nikola
U svakom slucaju Tumbakovic je mnogo bolje resenje od Krstajica, koji u stvari i nije trener. Naravno Radomir Antic je najbolje resenje, jer je on dokazao kako se vodi reprezentacija. Kad je Antic vodio reprezentaciju bili smo 11 na FIFA rang listi. To je ideal koje je pitanje da li cemo ikad dostici. Tumbakovic ce imati neki autoritet, a da li ce uspeti videcemo.
Dane
Blagi užas!
Knego
Kažite Antić je skup a me da su problem dve utakmice...

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.