Почетна / Фудбал / Репрезентација

Душан Тадић за Журнал: Остао сам због величине Ајакса!

Кинески милиони, камиони, авиони нису били довољни да најбољи играч репрезентације Србије Душан Тадић овог лета напусти Холандију и упути се у најмногољуднију земљу света
ФОТО:ЕПА/Родриго Хименез

Прва понуда за Душана Тадића, „десетку“ Ајакса стигла је од Хебеиа још прошле зиме, али то је била „сића“ (25.000.000) у односу  на своту новца коју су планирали да издвоје из Далијан Јифанга.

За трогодишњу сарадњу Тадићу је понуђено невероватних 42.000.000 евра или 14.000.000 годишње.

За већину играча већ зашлих  у четврту деценије не би било дилеме, понуда би била оберучке прихваћена, међутим српском асу, од кинеских милиона дража је игра. А, у Холандији се баш игра фудбал по укусу српског аса.

Управо је то био један од главних разлога да прошле сезоне напусти Премијер лигу и дође у Ередивизију, да би овог лета направио потпуну сензацију.

Почетком седмице Копљаници су са поносом обелоданили: Душан Тадић потписао је верност Ајаксу до 2026. године.

Рачуница је јасна, уколико српски ас у потпуности испуни уговор у пензију ће отићи из Ајакса са 38 година.

Обзиром да је завршио велики посао, Душан Тадић у наредну сезону ући ће мирне главе и са надом да са Ајаксом превазиђе прошлогодишњи успех уколико је то и могуће.

За Спортски журнал, српски репрезентативац открива шта га је мотивисало да остане у Амстердаму упркос знатно уноснијој понуди из Кине, али и неколико европских клубова:

Као и кад сам прошле године из Саутемптона долазио у Ајакс, мотив за наставак сарадње видео сам у величини клуба и фудбалској филозофији. На крају заиста би била штета у Амстердаму одиграти само годину. Лепо сам се осећао у Холандији током читаве прошле сезоне, направили смо велики успех, једноставно речено уживао сам приликом сваког изласка на терен.

Како је уопште дошло до тога да продужите уговор чак до 2026. године и колико су дуго трајали преговори са Ајаксом, односно, да ли сте имали неке специјалне захтеве?

Искрено, преговори нису дуго трајали, мада сам све око уговора препустио агенту Милошу Маленовићу, који обавља феноменалан посао. Када је договор коначно постигнут није било дилеме, сели смо за сто и уговор је на обострано задовољство потписан.

Полако се ова сјајна генерација Ајакса осипа, најбољи млади већ су отишли или су на прагу да напусте клуб.

Френки де Јонг је у Барселони, а директор клуба Марк Овермарс је већ најавио одлазак Де Лигта, Ван де Бека и Зијеша. Да ли вам је жао што нећете остати комплетни?

Ако ћемо искрено, јесте. Жао ми је због њиховог одласка из Ајакса, али шта да се ради. Убеђен сам да ће се сви они једног дана вратити у клуб. Нормално је у данашњем фудбалу да клуб једног дана напусте играчи који највише вреде, опет други дођу и тако у круг.

Значи ли овај потпис и оверен уговор на 2026. годину да ћете каријеру завршити у Холандији или ипак постоји могућност да једног дана одете на исток?

Видећемо. У фудбалу се никад не зна, лепо ми је у Ајаску никад то нисам крио. Волео бих у овом моменту да останем што је дуже могуће у Холандији, надам се да ће тако и остати.

Уговор је прецизније састављен из два дела играчки до 2023. године и тренерски до 2026. Да ли сте били изненађени таквом понудом?

Волео бих да будем тренер, али идем корак по корак, резултати Ајакса су у овом тренутку најбитнији. Једног дана ћу сигурно почети да радим као тренер Ајакса јер нема бољег места за почетак од овога. Одувек сам волео школу мог садашњег клуба и филозофију фудбала коју гаје, зато и јесам ту.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.