Почетна / Фудбал / Репрезентација

Илија Столица званично преузео млади српски тим и саопштио први списак

Столица је преузео младу репрезентацију Србије уместо Ненада Миловановића, који је данас смењен на седници Извршног одбора ФСС
ФОТО: ФСС

Нови селектор младе фудбалске репрезентације Србије од данас је званично Илија Столица, који ће за циљ имати пласман на Европско првенство и афирмацију играча.

- Столица је радио са њима, добро их познаје и зато је одлука пала на њега. Овде су увек циљ резултати и излазак младих играча у први тим - рекао је спортски директор Фудбалског савеза Србије Владимир Матијашевић на конференцији за новинаре.

Столица је преузео младу репрезентацију Србије уместо Ненада Миловановића, који је данас смењен на седници Извршног одбора ФСС.

- Ово је репрезентација. Миловановић није имао много времена, али овде су, како ја размишљам резултати најбитнији, и да играчи изађу у А тим. Са успехом ће селектори остајати дуже - казао је Матијашевић.

У стручном штабу ће бити Ненад Милијаш и Саша Илић.

- Направићемо нови систем, то је моја жеља, а долазак младих људи попут Ненада Милијаша и Саше Илића је корак ка томе. Правићемо састанке и са селектором А тима Љубишом Тумбаковићем - навео је Владимир Матијашевић.

Млади национални тим Србије је неуспешно почео квалификације за Европско првенство, поразом од Русије у гостима и ремијем са Летонијом у Новом Саду.

Нови селектор објавио је данас списак од 24 играча за предстојеће квалификационе утакмице.

Млади фудбалери Србије ће 11. октобра гостовати Бугарској и четири дана касније Пољској у квалификацијама за Европско првенство за играче до 21 године.

СПИСАК:

Голмани: Марко Илић (Вождовац), Душан Марковић (Рад) и Ђорђе Петровић (Чукарички).

Одбрана: Светозар Марковић (Олимпијакос), Ранко Веселиновић (Војводина), Страхиња Павловић (Партизан), Страхиња Бошњак (Вождовац), Димитрије Каменовић (Чукарички), Младен Деветак (Војводина), Јован Нишић (Вождовац), Златан Шеховић (Партизан) и Ерхан Машовић (Хорсенс).

Везни ред: Вељко Бирманчевић (Чукарички), Његош Петровић (Црвена звезда), Иван Илић и Лука Илић (Бреда), Жељко Гаврић (Графичар) и Вељко Николић (Црвена звезда).

Напад: Лука Аџић (Андерлехт), Филип Ступаревић (Прибрам), Никола Чумић (Раднички), Душан Влаховић (Фиорентина), Дејан Јовељић (Ајнтрахт) и Слободан Тедић (Чукарички).

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Valter
Otišao je Neško
Алекс
Од Новозеланђана у А тиму су стандардни само Сергеј, Гаћиновић, Максимовић и Рајковић и сви су резерве! Док не оду у пензију Коларов и екипа, упропастићемо још једну генерацију младих и талентованих...мислим да би бољи пример млађима био Бане Ивановић у тиму него Коларов, Матић и остали незаинтересовани...
Goran
Ciganin sam, ali gde je Stevanovic??
Dokle više ovako?
Zašto Srbija ne igra u crveno-plavo-beloj garnituri?
Deki
Zato što to onda neće ličiti ni na jednu Zvezdinu kombinaciju dresova!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.