Почетна / Фудбал / Репрезентација

Тријумф Орлова у Литванији, два гола Митровића после сјајних асистенција Љајића (ФОТО, ВИДЕО)

Српски национални тим ће преостале две квалификационе утакмице играти у новембру, када ће дочекати Луксембург и Украјину
ФОТО: БЕТА/АП

Литванија – Србија 1:2 (0:0)

Стрелци: 0:1 - А. Митровић у 49, 0:2 – А. Митровић у 53, 1:2 – Казлаускас у 79. минуту. 

Вилњус – Стадион: „ЛФФ“. Гледалаца: -. Судија: Павел Рашковски (Пољска). Жути картони:Казлаускас (Литванија) и  Љајић (Србија).

ЛИТВАНИЈА: Черниаускас, Баравикас, Климавичијус, Гирдваинис, Миколуиунас,  Голубицкас (од 73. Казлаускас), Шимкус, Воробјовас, Вербицкас (од 56. Жулпа), Ласицкас, Матулевичијус (од 64. Лаукжемис) .

СРБИЈА: Дмитровић, Милетић, Миленковић, Коларов, Младеновић, Максимовић, Миливојевић (од 72. Лукић), Радоњић, Љајић (од 85. Гудељ), Костић (од 46. Гаћиновић), Митровић.

 

Фудбалска репрезентација Србије победила је вечерас Литванију са 2:1, у шестом колу квалификација за Европско првенство.

Тријумф Србији донео је Александар Митровић, који је био двоструки стрелац.

Митровић је на самом старту другог полувремена донео предност Србији, а онда је пет минута касније постигао други погодак, што је његов укупно 31. гол у дресу репрезентације, а седми у овим квалификацијама.

Код оба гола асистент је био Адем Љајић.

Коначан резултат поставио је Домантас Казлаускас у 79. минуту.

Фудбалери Србије имали су у Вилњусу и подршку неколико десетина навијача, који су такође певали „Косово је срце Србије”, и то испред заставе Русије.

Србија је трећа на табели Групе Б са 10 бодова, једним мање од другопласиране Португалије, која је на месту које води на Европско првенство.

Српски национални тим ће преостале две квалификационе утакмице играти у новембру, када ће дочекати Луксембург и Украјину.

ТОК МЕЧА:

Прво полувреме:

3. минут – Сјајна акција Орлова, Љајић је упослио Радоњића, овај је пробао да упосли Митровића, али су домаћи играчи успели да избију лопту пре него што је наш нападач дошао до ње.

4. минут – Голман Литваније Черниаускас одбранио је зицер Љајићу.

5. минут – Кикс Дмитровића нису успели да искористе домаћи играчи.

10. минут – Први корнер за Орлове је извео Љајић, али су Литванци лако отклонили опасност.

12. минут – После брзе полуконтре домаће екипе Милетић је направио фаул на Матулевичијусу близу десне корнер заставице. После центаршута Митровић је главом избио лопту и тако помогао нашим дефанзивцима.

15. минут – Младеновић је изборио корнер. Љајић га је извео, голман Черниаускас је лопту избацио у аут.

18. минут – Спољни део мреже погодио је Александар Коларов после слободног ударца искоса са десне стране.

28. минут – Комбиновали су Љајић и Митровић, лопта је стигла до Радоњића, уследио је центаршут, а затим и интервенција једног дефанзивца Литваније, срећом по њих лопта је отишла у корнер, мада је мало фалило да то буде гол-аут.

29. минут – Одличан центаршут Миливојевића и још бољи покушај Митровића главом, али Черниаускас је поново био сјајан на голу.

34. минут – Нова несигурност Дмитровића, срећом по наш тим домаћи то нису искористили.

35. минут – Шут Вербицкаса и одбрана нашег голмана.

36. минут – Центаршут Матулевичијуса и покушај главом Ласицкаса, лопта је отишла преко гола.

44. минут – Опробао је Коларов ударац са 30-ак метара, али Черниаускас се није дао преварити.

45+2. минут – Ударац из угла извео је Љајић, Митровић је покушао главом, али је лопта отишла преко гола.

Друго полувреме:

46. минут – Уместо Костића селектор Тумбаковић је у игру увео Гаћиновића.

48. минут – Прилика за Србију после корнера, Миленковића је мало изненадила лопта, покушао је да шутне са неких четири, пет метара, али су домаћи то успели да изблокирају.

49. минут – ГООООООООООООООООООООЛ!

Маестралан продор Љајића по десној страни и прелепа асистенција за Митровића који је са пет метара постигао свој 30. гол за репрезентацију Србије!

53. минут – ГООООООООООООООООООООЛ!

Орлови су дуплирали предност, Радоњић је сјајно упослио Љајића, овај је још боље додао до Митровића који је погодио за 2:0!

56. минут – Прва промена код домаћих, Жулпа је заменио Бербицкаса.

64. минут – Лаукжемис је ушао у игру уместо Матулевичијуса.

69. минут – Митровић је сјајно примио лопту и упослио Радоњића на десној страни, крило Србије је опробало ударац, али голман Литваније је био добро постављен.

71. минут – Покушај Жулпе главом после корнера, Дмитровић је то лако одбранио.

72. минут – Друга измена у нашем тиму, Лукић је заменио Миливојевића.

73. минут – Казлаускас је ушао у игру уместо Голубицкаса.

79. минут – Казлаускас је сјајно прошао по левој страни и погодио ближи угао гола Дмитровића за 2:1.

80. минут – Први картон на мечу, Љајић је „пожутео“.

83. минут – Тражили су домаћи пенал, али судија Рашковски је само одмахнуо руком после старта Лукића.

85. минут – Последња измена у нашем тиму, Гудељ је заменио Љајића.

87. минут – Могао је Митровић да постигне и трећи гол, одличан центаршут Радоњића и слаб ударац главом нашег нападача, био је сам на петерцу, али је шутирао директно у Черниаускаса.

90+2 – Жути картон за Казлаускаса.

90+3 – Невероватна прилика за Литванију, Лаукжемис је промашио гол са два метра. Пуно среће за Орлове!

КРАЈ МЕЧА!!!

Коментари39
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gospodo grobari a i cigani. Svi zajedno ste sramota ove drzave. Imate li pojma da je igrala repreznatcija? Sve dok je koristite da bi prodali igrace evo i rezultata. Dvije asistencije Ljajica. Pa gledate li vi njega kako igra uopste. Miletic izmislio fudbal za Gobeljica??? Vi stvarno imate dijagnozu. Prvu utakmicu kao bek odigrao za reprezntaciju pod Krstajicem. Ni u Partizanu nije mogao biti stoper i vi meni njega prodajete za beka reprezntacije. Gledate samo ko je gdje igrao. Slucajno smo dali golove. Mislite da su Radonjic i Ljajic imali u malom mozgu da dva puta urade identicnu stvar. Pa ono moze proci samo protic Litvanije. Gdje je bio taj velemajstor protiv Paragvaja i ranije. Odmah zaboravimo 15 utakmica bez ucinka. Samo se vi takmicite ko je iz kog kluba i slusajte reportere i od njih ucite fudbal. Tesko je nama skolovanima objasniti obicnom puku i neistreniranom oku sta je dobro a sta lose. Opacity: 1;
Stole
Dace Bog da dobijemo preostale dve utakmice a Mitrovic da bar tri gola i bude u prvih pet strelaca svih vremena.Bobek,Galic,Milosevic,Marjanovic Mitrovic. Gle cuda svi Partizanovci.
Pigeon
Dva pasa Ljajica, dva gola Mitrovica, a komentator samo sto ne pukne od muke!? Pa, kako ce reprezentacija imati podrsku, kada imate takav odnos medija? A, da...i da ne zaboravim, lik nahvali Radonjica (!??), koji je imao dva dobra poteza na celom mecu, ne radi u defanzivi itd....Ovom timu nedostaje dobar vezni red. Jer, eto, malo bolja kreacija i odmah golovi, ali da li bi takve kreacije bilo da je bio jaci protivnik? U svakom slucaju, dobro je kada se pobedi, a selektor neka analizira, sta bi tu moglo da se poboljsava...
@Pigeon
Stojkovic,Miletic, Urosevic,Pavlovic,Milenkovic, Fejsa Matic,Zdjelar,Lukic,Ljajic Mitrovic Tadic Maksimovic Kolarov, Gacinovic,Svilar,Gudelj,Jovic zasluzuju da igraju za reprezentaciju,ostali mogu da igraju samo za zvezdu i nikog vise.
Nema spasa dok je tu Kolarov. Ostalo je smijesno. Miletic, Radonjic, Ljajic, Mladenovic. Da smo igrali sa malo boljom ekipom nabili bi nam opet bar 5komada. Desna strana Radonjic i Miletic. Prvi nece i ne zna drugi hoce ali ne zna. Presmijesno. I opet vozali Miletica kao na ringispilu. Bolje da stavimo onaj cunj sa treninga nego njega. i go kroz noge pa kriv golman. Sve i jednu loptu koja je dosla do njega ili je napucao u aut ili dao direkt litvancima u noge. Sta vi grobari gledate meni stvarno nije jasno. Recicete da je dobar samo zato sto igra u Partizanu. A Gobeljic nevalja. Mislim obojica su panjevi blizanci. Tuga i jad. Samo Maksimovic na sredini zna igrati fudbal. Ostali su katastrofa. Mijenjati formaciju pod hitno!!! Dokaz da je i Tumba marioneta mi je upravo formacija. Neka siva eminencija sve ovo kroji i forsira ovu besmislenu 4-2-3-1 za koju znamo da nemamo igrace.
@misolovka
Krijes se a providan si .Ko u Srbiji govori u infinitivu,pod uslovom da znas sta je to.
Jos jedno sramono izdanje. Litvanija je trenutno medjunajlosijim ekipama u evropi. I sa takvom ekipom smo imali problema. Odbrana je bila komicna. Miletic pogrijesio sve i jednu loptu koju je dodao i ispada smijesan. Nesto malo manje smijesan je bio Kolarov. Golman u skladu sa ovom dvojicom. Rajkovic ipak najbolji. A vezni red? Da li vam je sada jasno zasto Kostic igra beka u Ajntrahtu i zasto Besiktas tjera Ljajica. Radonjica necu ni da komentarisem. U svakom slucaju tuga. Jedino kome bi dao prelaznu ocjenu to su Maksimovic i Mitrovic. Mozda Milivojevic i Milenkovic. Ovo ostalo zacuvaj boze a i sakloni. Gledam dole Ljajic najbolji. Da mi je znati na cemu vi to gledate utakmice.
@misolovkai
misolovkaiq ne gledaj fudbal nbolje je da gledas neki drugi sport.Ljajic je pokazao da zna fudbal ako to ne vidis ,dzaba ti je pricati i ubedjivati te.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.