Почетна / Фудбал / Репрезентација

Тумбаковић: Углавном игра 14 или 15 играча, oстали су у процесу селектирања

Селектор Србије Љубиша Тумбаковић рекао је да су минималне шансе за пласман на Европско првенство кроз квалификације, али да ће његова екипа чекати евентуално изненађење и кикс Португалије
ФОТО: Бета/АП

Шансе су минималне. Најбитније је да утисак у ове две утакмице буде коректан, да направимо резултат и чекамо евентуално изненађење. Тако се и понашамо. Пратимо и евентуалне противнике у баражу, ништа не препуштамо случају. На најпрофесионалнији начин смо покрили све детаље – рекао је Тумбаковић на конференцији за новинаре у Старој Пазови.

Србија ће утакмицама против Луксембурга и Украјине завршити квалификације за Европско првенство.

Репрезентација Србије мора да победи обе утакмице и да чека кикс Португала како би кроз квалификације остварила пласман на континентални шампионат.

Ови резултати су мотивисали ову групу играча. Препознао сам на окупљању сасвим коректну и позитивну атмосферу – навео је селектор српског тима.

Тумбаковић није одржао уобичајену конференцији за новинаре приликом објаве списка у петак, због чега је упитан зашто се то није догодило и да ли можда због непозивања Луке Јовића.

Апсолутно немам никакав проблем у комуникацији са новинарима. Јако дуго сам у спорту, тај проблем немам. Из техничких разлога. Не видим да може да ме изненади неко питање, да причам о појединим играчима – одговорио је Тумбаковић.

Упитан је да ли добре игре нападача Александра Митровића „неутралишу вољу и жељу” осталих на тој позицији.

То треба да буде додатни мотив. Митровића знам из омладинског погона Партизана. У периоду кад је ушао у први тим и данас, то је потпуно иста особа, која зна шта хоће, вредно ради, улаже у себе, и није случајно да се такви резултати остварују – навео је Тумбаковић.

Он је казао да је група од 14 или 15 играча она која се контролише и која је ту, док су остали у процесу селектириња.

Углавном игра 14 или 15 играча. Остали су у процесу селектирања. Поједине зовемо да бисмо видели како се понашају у групи, на лицу места да видимо који је то квалитет. Овај списак има за циљ обе димензије. Да потврдимо групу играча која ће бити присутна у марту и друга која треба да да подршку тој екипи – казао је Тумбаковић.

Тумбаковић од играча које је позвао неће моћи да рачуна на повређене Милана Павкова и Филипа Костића.

Утакмица против Луксембурга играће се у четвртак од 20.45 на стадиону „Рајко Митић”, док је дуел са Украјином заказан за недељу у 15 на истом месту.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Radoja gdeje na pirinejskom poluostrvu
Nemanja
a gde je i kad ce ponovo Bogosavac?
Mare
Ko muva bez glave, nema kvalitet.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.