Почетна / Фудбал / Репрезентација

Србији припао дуел рањеника, Петровић и Гудељ за тријумф Орлова у Грчкој (ВИДЕО)

Грке је на Криту „начео“ Радосав Петровић у 60. минуту када је сјајно скочио после центаршута Зорана Тошића, а докрајчио Гудељ евроголом у надокнади времена

Грчка – Србија 0:2 (0:0)

Стрелци: 0:1 – Петровић у 60, 0:2 – Гудељ у 90+2. минуту.

ГРЧКА: Гликос, Атанасаидис (Циолис), Кристодопулос, Маниатис, Манолас (Морас), Торосидис (Бакакис), Мавриас (Коловос), Пападопулос, Самарис (Манталос), Винтра, Коне (Гекас)

СРБИЈА:  Стојковић, Томовић, Ивановић, Максимовић (С. Митровић), Д. Тошић, Матић, Петровић (Гудељ), Јојић (Ђуричић), З. Тошић (Рукавина), Марковић (Лазовић), А. Митровић.

 

Пријатељски дуел два тима која су очајно почела квалификације за Европски шампионат, Грчке и Србије, припао је нашој репрезентацији.

Грке је на Криту „начео“  Радосав Петровић у 60. минуту када је сјајно скочио после центаршута Зорана Тошића, а докрајчио Гудељ евроголом у надокнади времена.

У Грчкој није виђен претерано добар меч. Прво полувреме је било лоше, друго много занимљивије, али оба без пуно квалитетних прилика за гол.

Треба истаћи да утакмица није пуно личала на пријатељску, иако су Срби и Грци у одличним односима неколико пута дошло је до кошкања наших репрезентативаца и Хелена после несмотрених фаулова.

Оба вршиоца дужности селектора су мало „промешала карте“ и на терен су послали тимове различите од оних које су слали Ранијери и Адвокат у квалификационим мечевима.

На крају, после 90 минута борбе сигурно је задовољнији наш В. Д. селекор Радован Ћурчић.

Први шут на утакмици виђен је у 27. минуту, Манијатис је покушао са 20-ак метара, али није био прецизан.

Два минута касније први ударац ка голу Грка упутио је наш тим. Зоран Тошић је покушао из слободног ударца, али ни он није био умешан.

Голман Грчке Гликос је у 38. минуту феноменално интервенисао после ударца Зорана Тошића са 20 метара из слободњака. Мало је недостајало Србији да победе, али чувар мреже Хелена је сјајном парадом одбранио свој гол.

У 60. минуту Србија је дошла до вођства. Зоран Тошић је сјајно центрирао из „слободњака“ који је изнудио Томовић, највиши у скоку био је Петровић, одлично је шутирао главом и донео Орловима предност.

После гола наше репрезентације Грци су кренули у мало озбиљније нападе, имали су неколико солидних покушаја, али Стојковић се није дао преварити.

У 70. минуту могла је Србија до 2:0, али голман Грчке је после доста мука одбранио ударац резервисте Ђуричића са 20 метара и послао лопту у корнер.

У 86. минуту Грци су погодили спољњи део мреже, Манталос је одлично скочио и тукао главом, али срећом по нас није био прецизан.

Немања Гудељ је заменио стрелца првог гола Радосава Петровића. У другом минуту надокнаде он је примио лопту на неких 25 метара, снажно је опалио по лопти и она је завршила у рогљу грчког гола. Еврогол првотимца АЗ Алкмара на крају утакмице за коначних 2:0 за Србију.

 

Коментари15
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Redondo
Bravo šampioni, pobjedili ste reprezentaciju koja je u petak izgubila od Farskih ostrva u Atini!
Gravediggaz
Drago mi je da je Raca pokazao da uz Matica treba da igra u tom sistemu sa dva centralna defanzivna. Miran, ne gubi lopte, pokusava da da pas u zadnjih 1/3. Sada, koliko su Grci jadni ne znam, ali oni su prosli grupu na SP, sto nama nije poslo za rukom od '90, a i tada si mogao Srbe da izbrojis na jednu ruku, iako je to nebitno za nasu danasnju pricu.
mikirex76
Neko je ne tako davno pisao o Petrovicu. Evo vam mogucnost da se setite. mikirex76 · 11 новембар, 2014 16:49A ja verujem u to , ali kad bi sastav bio. Stojkovic, Bekovi Rukavina Kolarov ili D.Tosic. Stoperi Ivanovic-Bisevac Zadnji Vezni Matic-Petrovic Ofanzivni vezni Tadic Tosic i Napad Lazovic Mitrovic. mikirex76 · 11 новембар, 2014 01:59Na SP u Africi od Nemaca je napravio smejuriju, ali tada je selektor bio Antic, a on nista nije znao. Sada se se taj raca spominje (od strane navijaca kluba koji se polako gasi) nesposobnim i neznancem. A bez njega u prvoj postavi nikad nkoga necemo dobiti. Dakle bez RP nema nama uspeha,a vi kako hocete.
rocky
Opet je Raca Petrovic razuverio sve neverne tome i pokazao da ima veci ucinak od umisljenih zvezda. Sto se tice igre i Curcica mnogo je to lose, bolje da je stavio Drulovica koji je na turneji po americi pokazao nesto od igre a Curciceva igra je oduvek bila dekadentna
FkpCascais
Jasno je da treba da igramo u belom jer mi smo BELI ORLOVI!

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.