Почетна / Фудбал / Широм планете

Чеферин о Европској Премијер лиги: Морамо све да урадимо да се та лига никада не деси

Поменута лига направила би пометњу на плану европских клупских такмичења
ФОТО: ЕПА/Р. Ван Лонкусен

Председник УЕФА Александар Чеферин изјаснио се о Европској Премијер лиги коју планирају да направе водећи клубови Старог континента.

Европску Премијер лигу чинило би 18 најјачих европскх клубова (по узору на НБА или Евролигу), заменила би Лигу шампиона.

- Морамо све да урадимо да се та лига никада не оствари. Нисам сигуран да ли клубови то желе, или само гурају целу ту причу с претњама. Ако је то у питању, успели су у томе - изјавио је Чеферин за Ројтерс.

Поменута лига направила би пометњу на плану европских клупских такмичења.

- Те измене не иду на руку малим и средњим савезима. Процес није добар. Клубови не знају ништа о томе и то треба да се мења у будућности.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Kpk je najbolje takmičenje za klubove koji imaju manji budžet a opet su nekad bili silni a i sad imaju odlične škole i tradiciju. Što se tiče ove nazovi super lige pa nije Evropa Amerika nit je fudbal ragbi bezbol a ako bogati hoća nema problema nek isključe njihove federacije bogate iz svojih liga pa će LŠ igrati Lester Lids Notingem Forest kad se vrati u prvu ligu Kadiz Atletika Bilbao Sampdorija Sasuolo Verder Keln Sent Etjen a da imaju lige petice samo 2 kluba garantovana a naši Slovaci Česi Rumuni jedan plus jedan itd pa možda neku naš osvoji za 5 do 10 g takvu LŠ il LE il najpre KPK
Željko Pavlović
Jeste.
Hahaha
Pa uradite prvo da su nacionalna prvenstva regularna! Druga stvar je da u LIGI ŠAMPIONA (kako joj samo ime kaže) igra bar 16 šampiona iz prvih 16 zemalja na UEFA listi. Drugih 16 nek se plasiraju kroz kvalifikacije. A ne ovako da se u ligi koja u svom nazivu ima prefiks ŠAMPIONA ne igra ni 1/4 šampona iz svojih zemalja! Samim tim, LE će dobiti na kvalitetu po jačini klubova a to već povlači i interesovanje sponzora pa će i to takmičenje biti približno isplativo kao LŠ. Treće, vratite Kup pobednika kupova! I nek se igra baš po kup sistemu. Pa se možda nekad i desi neko iznenađenje i opet neki od istočnih klubova uzmu neki evro trofej!
ne sviraj
Pa neka klubovi igraju bolje pa ce im i lige biti bolje rangirane i imace vise mesta u evropskim takmicenjima. Kakvo bre bolje takmicenje sa klubovima iz smesnih liga? I bolje je ovako, kvalitetan fudbal i najbolji igraju to takmicenje, a ne prvaci Superlige, bugarske lige, kiparske i ko zna cije...

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.