Почетна / Фудбал / Широм планете

Србин највећа нада Канаде

Ранко Веселиновић играма у МЛС брзо оправдао долазак у Ванкувер
ФОТО: ФК Ванкувер

Одлука младог репрезентативца Србије и неизоставног члана Војводине претходне три сезоне Ранка Веселиновић да се пресели у МЛС и постане део пројекта  Ванкувер многе је изненадила.

Показало се ипак, да је млади штопер тачно знао шта ради. Од доласка у канадски клуб, Веселиновић (21) је одиграо за „вајткепсе“ 19 утакмица. Колико верују младом Новосађанину показује именовање за најперспективнијег младог играча младог играча Ванкувера.

- Презадовољан сам урађеним. Чудна је била година због короне за клуб и мене. Лига је била прекидана. У стану сам провео два ипо месеца, тренирао по специјалном програму... – кренуо је са откривањем америчке епопеје Ранко Веселиновић.

Ни МЛС клубове није заобишао одлазак у Дизнијев центар у Орланду.

- Ишли смо на турнир у Орланду. НБА тимови били су поред нас. Имао сам осећај као да сам учесник светског првенства. Одиграо сам све три утакмице у групи. На жалост елиминисани смо у нокаут фази од Канзаса после пенал-серије. Интересантно да су се бодови са турнира преносили на МЛС табелу. Победник турнира стекао је право да уђе у Лигу шампиона КОНКАКАФ зоне.

Кад се пандемија стишала МЛС лига је настављена.

- Било је периода кад је читав тим играо лоше, примали смо лаке голове. У последњих десет утакмица бележили смо знатно боље резултате, што нам је омогућило да на крају будемо једно место испод плеј-офа. Такав пласман окарактерисан је успехом, Ванкувер је прошле сезоне био убедљиво последњи у обе конференције.

Веселиновић је имао занимљиво запажање кад је квалитет Мејџор лиге.

- У Орланду није био квалитет какав сам очекивао. Објашњено ми је да многи клубови нису играли са најјачим тимовима, много се играча плашило коронавируса. Знатно другачије било је кад смо се вратили нормалном такмичењу. Много је квалитетних тимова. Као и у НБА клубови имају селери кеп. Само за тројицу играча лига има неограничени буџет. Тај новац одлази звездама, које долазе широм света и обично играју на позицијама крила или нападача.

Шмек професионалне лиге Северне Америке дају Јужноамериканци.

- Лига обилује фудбалерима са јужноамеричког тла. Њихова срчаност и темпо узрокује да се ретко кад мечеви завршавају без голова или са једним поготком. Игра се знатно отвореније него у Србији, више је дуела један на један. Најважније да је уједначеност тимова велика, тако да последњи може да победи првопласираног.

Веселиновић има још три године уговор са Ванкувером, а већ после шест месеци проглашен за најперспективнијег играча.

- Жао ми је што нисам имао прилике да видим навијаче на трибинама. Комуницирали смо путем видео линка на заиста лепој свечаности, која је уприличена поводом додељивања награда најбољима. Уз захвалност на избору, обећао сам навијачима да ми је циљ да одведем Ванкувер у плеј-оф после три сезоне одсуства – казао је Веселиновић.

Чичарито оставио највећи утисак

Један од највећих звезда МЛС је Хавијер Ернандез Чичарито, члан Галаксија.

- Највећи утисак оставио је Чичарито. Припада звездама лиге. Успео сам да га сачувам. Поред Мексиканца Руи Дијаз из Сијетла и репрезентативац Чилеа био је један од најтежих за чување.

Воша може да раздвоји вечите

Веселиновић не заборавља бивши клуб Војводину са којом има освојен трофеј.

- Видео сам се са тренером Лалатовићем. У контакту сам са Деветком, Топићем. Са Саничанином сам баш добар. Драго ми је да Новосађани постижу добре резултате. Надам се да ће раздвојити Звезду и Партизан. Освајање Купа Србије у Нишу никад нећу заборавити.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Vankuvera je jedno od najlepših mesta za život a Veselinović je jedan od naših najboljih chalfovi i zaslužio je da debituje za A selekciju još pre 2 g. Mls liga je odlična na nivou holandske sigurno
Tokyo
Drago mi je da belezi lep uspeh, zelim mu sve najbolje i da dostojno reprezentuje srpski fudbal u MLS ligi. Lep je i grad u kome zivi, Vankuver je na listi zelja mnogih ljudi zbog klime i kvaliteta zivota.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.