Почетна / Фудбал / Широм планете

Петер Шмајхел: Смешна одлука УЕФA о наставку утакмице

Шмајхел, отац садашњег голмана Данске Каспера Шмајхела, оценио је да је одлука УЕФA била "смешна"
ФОТО: ЕПА/Фрајдман Вогел

Бивши голман фудбалске репрезентације Данске Петер Шмајхел критиковао је данас одлуку Европске фудбалске уније (УЕФА) о наставку утакмице Данске и Финске, након што се Кристијан Ериксен срушио на траву стадиона у Копенхагену.

Шмајхел, отац садашњег голмана Данске Каспера Шмајхела, оценио је да је одлука УЕФA била "смешна".

- Требало је да покушају са смисле другачији сценарио и да покажу мало саосећања, а нису - рекао је Шмајхел за радио Би-Би-Си.

Утакмица Европског првенства између Данске и Финске била је суспендована на око 90 минута након што је Ериксен колабирао на терену. Њему је указана помоћ на терену, пре него што је пребачен у болницу.

Финска је на крају победила са 1:0.

УЕФА је саопштила да се сложила да се утакмица настави "на захтев играча оба тима".

Играчи су имали две могућности - да утакмицу заврше у суботу или у недељу у подне. Након што су чули да је Ериксон при свести и да је комуницирао, одлучили су да је заврше синоћ.

Шмајхел је истакао да осећа да су играчи доведени у тежак положај.

- Догоди се нешто ужасно и УЕФА даје играчима могућност да изађу и играју или да се врате у недељу у подне? Каква је то опција? Резултат утакмице је потпуно небитан. Како можеш да играш - упитао је Шмахјел.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

E sad baš ga pretera
Ne razumem šta je hteo da kaže? Trebali da nastave, nisu trebali...? UEFA donela smešnu odluku, UEFA dala dve opcije... Pa šta više hoće? Ovaj se javlja samo da b se javio. Da ne zaboravimo na njega ..
Pa nije jasno
UEFA je upravo tu opciju i ponudila.
Milos
Jasno je da covek misli da je trebalo odloziti utakmicu za kasnije.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.