Почетна / Фудбал / Широм планете

Казахстански фудбалер позитиван на допинг

Казахстански фудбалер Руслан Валиулин, који је постигао два гола у квалификацијама за Светско првенство био је позитиван на допинг, саопштио је његов клуб
ФОТО: ЕПА/Хендрик Шмит

Леви бек Тобола из Костанаја имао је позитиван тест, који је урадио након утакмице квалификација за Лигу конференција 12. августа, али о томе није обавештен до 2. септембра.

Тобол је тада поражен у реванш мечу трећег кола квалификација од словачке Жилине са 5:0. У утакмици квалификација за Светско првенство против Украјине 1. септембра Валиулин је постигао два гола, а голом у шестом минуту надокнаде донео је својој селекцији бод (2:2).

"Интерна истрага је тренутно у току са циљем да се утврди како су забрањене супстанце могле да уђу у његову крв" навео је клуб у саопштењу.

Генерални секретар Фудбалског савеза Казахстана рекао је за руску новинску агенцију РИА Новости да Валиулин верује да је његов тест позитиван због "неких витамина", које је узимао.

Један случај допинга у тиму није довољан да се поништи резултат према правилима УЕФА.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.