Почетна / Фудбал / Широм планете

Томпсон-Хера и Левандовски спортисти године у избору АИПС-а

За најбољу екипу, 529 новинара из 114 држава, изабрало је фудбалску репрезентацију Италије, док је награду за најбољи прес центар добио Токио 2020.
ФОТО: Инстаграм/Роберт Левандовски

Јамајчанска атлетичарка Елејн Томпсон-Хера и пољски фудбалер Роберт Левандовски проглашени су најбољим спортистима године у избору Међународног удружења спортских новинара (АИПС).

За најбољу екипу, 529 новинара из 114 држава, изабрало је фудбалску репрезентацију Италије, док је награду за најбољи прес центар добио Токио 2020.

Ово је први пут да је 29-годишња Јамајчанка, која је освојила три златне медаље на Олимпијским играма у Токију 2020, освојила ову награду.

Она је славила са 605 бодова испред шпанске фудбалерке Алексије Путељас која је сакупила 490 бодова, док је трећа светска рекордерка у троскоку Венезуелка Јулимар Рохас са 346 бодова.

Томпсон-Хера је у Токију победила на 100 и 200 метара поставши прва жена која је у обе спринтерске дисциплине освојила злата на узастопним Олимпијским играма након што јој је то успело и у Рио Де Жанеиру.

Такође је са својом репрезентацијом славила на 4џ100 метара за своју трећу златну медаљу у Токију.

Такође, ове године је истрчала друге најбоље резултате свих времена на 100 (10.54) и 200 м ( 21.53), а проглашена је и најбољом атлетичарком године у избору Међународне атлетске федерације (Ворлд Атхлетицс).

Само је Јусеин Болт успео да обрани злата на 100 и 200 метара у спринту на Олимпијским играма.

У мушкој конкуренцији славио је Левандовски који је у избору АИПС-а био најбољи и прошле године.

Сјајни пољски нападач је победио са 435 бодова испред новог светског првака у формули 1 Макса Верстапена са 349 бодова и аргентинског фудбалера Лионела Месија са 311 бодова.

Левандовски је у 2021. години постигао 58 голова у 47 наступа у свим клупским такмичењима, и 69 голова у 59 наступа када се урачунају и његови репрезентативни наступи.

Најбољом екипом прогашена је фудбалска репрезентација Италије која је ове године освојила европски наслов. "Азури" су славили са 767 бодова испред Бајерна (503) и репрезентације Аргентине (459).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.