Почетна / Фудбал / Широм планете

Инфантино запретио Катару због ЛГБТ популације: Остаћете без Светског првенства

- Ако Катар не жели да укаже гостопримство свакоме, неће ни бити организатор Мундијала. Светско првенство је догађај који окупља све људе - рекао је Инфантино на бизнис форуму у Дохи
ФОТО: ЕПА/Питер Фоли

Председник Светске фудбалске федерације (ФИФА) Ђани Инфантино запретио је данас у Дохи Катару да ће остати без организације Мундијала уколико не укаже гостопримство свим навијачима.

Инфантино је пре свега мислио на ЛГБТ популацију чији припадници страхују за своју безбедност на Светском првенству, с обзиром да је хомосексуалност у Катару забрањена законом.

- Ако Катар не жели да укаже гостопримство свакоме, неће ни бити организатор Мундијала. Светско првенство је догађај који окупља све људе - рекао је Инфантино на бизнис форуму у Дохи.

Инфантино је говорио и о расизму као негативној појави која је и даље присутна у фудбалу.

- На последњих неколико највећих такмичења, више од 50 одсто играча је било вређано, то је велика бројка. Сада је много горе. Друштвене мреже се данас користе за увреде на расној основи и дискриминацију. Ми ћемо наставити да трагамо за таквима и блокирати свакога ко вређа играче на друштвеним мрежама.

Мундијал у Катару играће се од 21. новембра до 18. децембра.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zloća
Sva sportska dešavanja da se odigravaju amaterski. Neka igraju za svoju dušu, a neka nas poreznike oslobode te globe. Svaka osvojena medalja, eto penzije o trošku PIO Fonda.. Da ne pričamo o stipendija ma i troškovima priprema..
Šatro
Okuplja sve ljude, osim Rusa?!?!
rade
A otkud "oni"medj navijacima

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.