Почетна / Фудбал / Широм планете

Фудбалерке Енглеске шампионке Европе

Победу Енглеској и прву титулу европског првака донела је Клое Кели поготком у 110. минуту
ФОТО: ЕПА/Енди Рејн

Женска фудбалска репрезентација Енглеске освојила је титулу на Европском првенству чији је била домаћин, пошто је у финалу у Лондону после продужетака победила Немачку са 2:1.

На стадиону Вембли у Лондону Енглеска је повела у 62. минуту голом Еле Тун, а изједначила је Лина Магул у 79. минуту и тим резултатом завршен је регуларни део утакмице и одиграни су продужеци.

Победу Енглеској и прву титулу европског првака донела је Клое Кели поготком у 110. минуту, после скока након што је одбрана немачке екипе лоше реаговала.

Енглеска је тријумфовала 56 година након што је њен мушки тим победио Западну Немачку у финалу Светског првенства 1966. године, што је да сада била једина велика титула за Енглеску у мушкој и женској сениорској конкуренцији.

Утакмицу на Вемблију гледала су 87.192 навијача, што је рекорд УЕФА такмичења у мушкој и женској конкуренцији.

Немачка је у финалу играла без капитена и најбољег стрелца турнира са шест голова Александре Поп због повреде мишића. Она се повредила на загревању и морала је да одустане неколико минута пре почетка меча.

Немачка је осмоструки шампион Европе.

БЕТ МИД НАЈБОЉИ ИГРАЧ И СТРЕЛАЦ

Енглеска фудбалерка Бет Мид проглашена је за најбољег играча Европског првенства, после тријумфа њене репрезентације у финалу турнира против Немачке у Лондону.

Мид је осим награде за најбољег играча, добила и награду за најбољег стрелца турнира. Она је постигла шест голова, исто колико и капитен Немачке Александра Поп, али је енглеска фудбалерка имала и пет асистенција, док немачка играчица није имала ниједну.

Мид је то остварила за 450 минута, а Поп за 361. Немачка фудбалерка пропустила је финале пошто се повредила на загревању и морала је да одустане неколико минута пре почетка меча.

- Не могу да верујем. Понекад те фудбал исече, али најбоље је када успеш да устанеш и узвратиш. И даље сам у шоку, не могу да верујем да смо освојиле титулу. Много сам поносна на овај тим - рекла је Мид за Би-Би-Си (ББЦ).

Трећи стрелац турнира је енглеска репрезентативка Алесија Русо са четири гола, уз једну асистенцију.

Енглеске фудбалерке освојиле су вечерас своју прву титулу на Европском првенству, пошто су у финалу у Лондону после продужетака победиле Немачку са 2:1.

- Причале смо о томе и причале и коначно смо успеле. Ово је најпоноснији тренутак у мом животу, уживаћу у свакој секунди. Наслеђе овог турнира и екипе су промене у друштву, све смо ујединиле - рекла је капитен Енглеске Лија Вилијамсон.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.