Почетна / Фудбал / Широм планете

Oво вам је познато: Вође навијача Боке јуниорс осуђени, али долазе на дерби са Ривером!

Иако би три Суперкласика требало да уздрмају Аргентину, цела земља више прича о повратку злогласних хулигана на стадион уместо о фудбалу

Уочи првог од три мајска дуела Боке јуниорс и Ривер Плате прича се само о дозволи власти да се Рафаел Де Зео и Мауро Мартин појаве на стадиону Бомбоњера.

Вође навијача Боке јуниорс, који су доста времена провели и по затворима и познати су по многим неделима, клуб је морао да прихвати иако су им изречене доживотне забране уласка на стадион и врати им чланске карте.

То је одлучио судија Хозе Луис Бурнисен.

То је шала – прокоментарисао је државни секретар за сигурност Серхио Берни, рекавши да се чак размишљало да се данашњи дуел (23,15 по нашем времену) због такве одлуке судије игра пред празним трибинама, али да се ипак одустало од такве намере и додавши:

Де Зео и Мартин неће ући!

Није тајна да хулигани („барабрава”) контролишу многе послове око највећих клубова (продаја улазница и сувенира, паркинг), да су одговорни за продају дроге и наравно туче и обрачуне ватреним оружјем.

Док је Де Зео био у затвору (2007) Мартин је преузео посао да би умало погинуо 2013. у жестоком обрачуну, кад је био рањен неколико пута из пиштоља. Причало се да је раскрстио са Део Зеом, али недавно у мечу Копа Либертадорес у Венецуели сликани су заједно на трибини.

Од 2013. после убиства двојица навијача Боке испред стадиона Сан Лоренца, гостујући навијачи у Аргентини више не могу да долазе на утакмице. За безбедност данашњег првенственог меча на стадиону Боке јуниорс бринуће 1.200 полицајаца.

Наредни меч два најсупешнија аргентинска тима имаће у четвртак на стадиону Ривер Плате у осмини финала Копа Либертадорес. А трећи их чека, опет на Бомбоњери 14. маја.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ultra
Ako su ova dva lika kriminalci , ne morate da sve ultrase u Juznoj Americi nazivate huliganima. To su uglavnom ljudi koji vole svoj klub i stvaraju fantasticnu atmosferu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.