Почетна / Фудбал / Широм планете

Клупко се одмотава: Јохансон тврди да УЕФА није знала за Блатерову исплату Платинију

Бивши председник Европске фудбалске уније (УЕФА) Ленарт Јохансон тврди да та организација није знала за спорну исплату од два милиона франака актуелном првом цовеку УЕФА Мишелу Платинију
ФОТО: АП

Председник Међународне фудбалске федерације (ФИФА) Сеп Блатер и Платини суспендовани су прошле недеље на 90 дана због сумњиве исплате из 2011. године, као надокнаду за саветодавни посао у пеироду од 1998 до 2002. године.

Први човек УЕФА кандидат је да на изборима за председника ФИФА у фебруару 2016. замени Блатера.

Швеђанин Јохансон, који је био председник УЕФА од 1990. до 2007. године, нагласио је да Извршни комитет ФИФА, чији је тада био члан, није знао за то да је Блатер ангажовао Платинија.

Био сам тада члан Извршног комитета ФИФА и Блатер је то требало да пријави, али није. Никада нисам чуо за тај ангажман – рекао је Јохансон.

Он је додао да се ради о „прилично великом новцу”.

Сазнао сам из медија да Платини тврди да је имао уговор са ФИФА – рекао је 85-годишњи Јохансон.

Он је у време када је Платини добио новац од ФИФА 2011. године наставио да присуствује састанцима Извршног комитета УЕФА у својству почасног председника, али је додао да та тема није никад била на дневном реду.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.