Почетна / Фудбал / Широм планете

Савићевић: Чему служи статут УЕФА?

Председник Фудбалског савеза Црне горе Дејан Савићевић стао је у одбрану српске делегације на Конгресу у Будимпешти и упитао чланове УЕФА чему служи Статут њихове организације.
ФОТО: fscg.me

- Шта ће нам Статут, као највећи, најважнији документ који УЕФА има, ако Конгрес изгласа нешто противно Статуту? Како ћете да објасните и мени и свима другима да је Статуом предвиђено једно, а Конгрес гласао за нешто супротно? - рекао је Савићевић, а преносe подгоричке Вијести.

Фудбалски савез Косова постао је данас 55. члан Европске фудбалске уније (УЕФА), после тајног гласања на Конгресу у Будимпешти, иако је претходно одбијена промена Статута УЕФА како би се примиле земље које су непризнате од Уједињених нација.

Одлука о пријему косовског савеза значи да ће клубови и репрезентација моћи да играју званичне утакмице у европским такмичењима, а очекује се да ће играти и у квалификацијама за Светско првенство у Русији.

Коментари19
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

ЦзвРС
Људи,браћо, дејо је гласао "ЗА" и то међу првима. Шта год мислили о њему (и ја сам некадашњи његов обожавалац) он нам није нимало већи пријатељ од Вокрија и оног рахметлије што ономад ломи крст на храму, зарад неке каријере пљунуо је на Звезду и Србију, извадио ону ствар и пошкропио народ српски.
@czvrs
A odakle tebi info da je on glasao ZA ili PROTIV na TAJNOM GLASANJU. Komedija s tobom. Prestanite da sirite dezinformacije i mrznju prema bilo kome.
Brandon
Ne znam zasto Srbija place. Milosevicevom izdajom srpski politicara,sada neka vam Vuk Draskovic vrati Kosovo.Kosovo moze samo da povrati kraljevina Srbija i Carska Rusija.....Ovako Kosovo zaboravite....Dobit cete Veliku Albaniju sto je cilj Nato druzine...
Ivanelo
Informisanja radi. FSCG na cijem je celu Dejan Savicevic je glasao ZA prijem Kosova u UEFA.
@ivanelo
Pa ti imas informacije ko je kako glasao na tajnom glasanju. Pa to je fantasticno. Nego za koga ce glasati Makl Dzordan na sledecim predsedn
msm
Bratski
Прикажи још одговора
Secanja
Za koga si bio na referendumu 2006?
bo
genije je genije njega ne diraj, on je postavio pitanje koje nisu ni nasi!? veliki vodja sporazumom u briselu je sve ovo prihvatio, samo sto to narodu nisu smeli reci, a prijatelji poput njemacke,britanije, amerike i skoro citave zapadne evrope su njemu potrebni, a ne nama jer se zbog njih ovo sve desava! jedno jos nije sporno da su se i zvezdini navijaci kao njegova najveca podrska isto koliko on krivi za to!
@secanja
Kakve to ima veze sa ovim o cemu on prica? On covek tvrdi da je licemerno glasati za prijem nove clanice u UEFA za koju po Statutu UEFA je nenoguce glasati jer nije clanica UN. I cemu sluzi statut (sto ti dodje kao ustav za drzavu) ako se krsi? Da li ce se i ubuduce krsiti statut zbog gomile korumpiranih u ovoj organizaciji? I sad mi reci kakve to ima veze sa time da li je on bio za ili protiv odvajanja od zajednice SCG? Pa i ja sam bio za to odvajanje od CG, jer je to vec unapred projektovano, a Srbin sam. Mi smo i dalje kao drzavljani dve zemlje u odlicnim odnosima (mislim na nas nepoliticare). Tako da ti je opaska i vise nego neprimerena.
Abdulah.
Zasluzio jev spomenik u Medvedji.

ПРИКАЖИ ЈОШ

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.