Почетна / Фудбал / Широм планете

Хорхе Сампаоли преузео Аргентину

Досадашњи тренер Севиље, Хорхе Сампаоли, и званично је представљен као нови селектор фудбалске репрезентације Аргентине, а пред њим су два велика изазова да из звезде тима Лионела Месија извуче оно најбоље и да врати поверење навијача у национални тим.
ФОТО: Твитер

- Ово је остварење сна. Ово је позиција којој сам се увек дивио - рекао је 57-годишњи Сампаоли на конференцији за новинаре у четвртак увече у Буенос Ајресу.

Сампаоли је потписао петогодишњи уговор, а како је рекао његова мисија је да изгради тим који "поштује историју аргентинског фудбала" и да навијаче врати на стадионе. 

- Уговор сам потписао до Светског првенства 2022. и надам се да можемо да урадимо нешто добро за народ Аргентине - рекао је Сампаоли.

Сампаоли је имао уговор са Севиљом још годину дана, али је Фудбалски савез Аргентине платио 1,5 милиона евра колико је износила откупна клаузула.

Он је трећи селектор Аргентине током квалификација за Светско првенство, после Херарда Мартина и Едгарда Баусе. Аргентина је тренутно пета у јужноамеричким квалификацијама за Светско првенство 2018. 

Већина играча који су тренутно у репрезентацији Аргентине били су укључени у последња три велика пораза у финалу СП 2014. и у финалима Копа Америка 2015. и 2016. године. Сампаоли, међутим, зна да ће му највећи изазов бити да из Месија извуче добре партије у националном дресу. 

- Ми желимо најбољу верзију најбољег играча на свету, желимо да он овде буде срећан - рекао је Сампаоли и додао да је у последњих неколико дана разговарао са Месијем

Сампаоли ће први пут на клупи Аргентине седети 9. јуна на пријатељском мечу против Бразила у Мелбурну. Прва наредна утакмица Аргентине у квалификацијама за СП је меч против Уругваја 31. августа, а након ње Сампаолијевој екипи преостају још три утакмице да обезбеди своје место у Русији. 

- Аргентина се још није квалификовала за Русију, али имамо ресурсе да то урадимо - рекао је Сампаоли.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.