Почетна / Фудбал / Широм планете

Ван Бастен поднео оставку у АЗ Алкмару, биће помоћник

Холандски тренер Марко ван Бастен поднео је данас оставку на место шефа стручног штаба фудбалера АЗ Алкмара и најавио да ће бити помоћник његовом наследнику

Морао сам да поднесем оставку, јер ми овај посао све више изазива физичке и психичке проблеме. Желим да радим овај посао, али ван центра пажње – рекао је Ван Бастен.

Директор АЗ Алкмара Ернест Стјуарт рекао је да ће 49-годишњи Ван Бастен остати у клубу и радити на развоју младих талената, а да ће на место тренера доћи његов досадашњи помоћник Алек Пастор.

Бивши холандски репрезентативац, који је на почетку сезоне потписао двогодишњи уговор са АЗ Алкмаром, на боловању је због стреса. Он је пропустио последња два првенствена меча, а након тога управа клуба продужила му је боловање на још две недеље.

Холандски медији навели да Ван Бастен пати од тахикардије откако му је у јулу умро отац.

Ван Бастен је тренерску каријеру почео у резервном тиму Ајакса 2003. године, а наредне године је постављен за селектора Холандије, где је остао до 2008. године. Он није радио три године, а 2012. је преузео Херенвен, где је провео две године, пре него што је дошао у АЗ.

АЗ Алкмар у првој лиги Холандије после пет утакмица заузима 12. место са шест бодова (две победе и три пораза).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.