Почетна / Фудбал / Широм планете

ПЕТА осудила довођење медведа на фудбалски стадион (ВИДЕО)

Снимци медведа који је доведен на стадион уочи утакмице треће фудбалске руске лиге су „шокантни и нехумани”, саопштило је Удружење за заштиту животиња ПЕТА, пренели су британски медији
ФОТО: Јутјуб

На Јутјубу се појавио снимак циркуског медведа по имену Тед, који је поред терена уочи почетка фудбалске утакмице трећелигаша Машука и Ангушта, предњим шапама предао лопту главном судији меча.

Осим што је нехумано, коришћење медведа као додавача фудбалске лопте је изузетно опасно. Медвед је симбол Русије, па се надамо да ће народ у тој земљи показати мало саосећања и националног поноса и престати да их злоупотребљава” – наводи се у саопштењу ПЕТА, пренео је Би-Би-Си.

Тај инцидент је наведен као пример експлоатације животиња присутне широм света. Русија ће овог лета бити домаћин Светског фудбалског првенства, а Међународна фудбалска федерација (ФИФА) негирала је наводе да ће медвед учествовати у церемонији отварања Мундијала.

РУС: Медвед извео перформанс на утакмици, уследиле критике
Групе за заштиту права животиња осудиле су злоупотребу медведа који је, у паузи фудбалске утакмице у руском граду Пјатигорск у суботу, извео својеврсни перформанс, тапшући шапама пред гледалиштем.
Наступ медведа Тиме, што у Русији није неуобичајена појава, изведен је уочи почетка другог полувремена утакмице на стадиону клуба Машук-КМВ Пјатигорск, преноси данас АП.
Уз то, медвед је, након што је уведен на стадион у паузи утакмице, држао лопту, а потом ју је предао судији, што се може видети на телевизијском снимку.
Међутим, група за заштиту права животиња са седиштем у Њујорку осудила је перформанс медведа, саопштивши да се на снимку јасно види да су над том животињом коришћене „окрутне методе дресуре”.
Менаџер руског клуба Рустам Дудов објаснио је да је медвед позајмљен из путујућег циркуса, који се обратио клубу предложивши да медвед наступи на утакмици.
Дудов је напоменуо да је Фудбалски савез Русије одобрио перформанс.
Званичник стадиона најавио је да ће медвед Тима учествовати на свечаном отварању Светског првенства у фудбалу у Москви у јуну, али организатори Светског првенства то негирају.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.