Почетна / Фудбал / Широм планете

Манћини објавио шири списак, повратак Балотелија у репрезентацију

Балотели је последњи пут играо за Италију на Светском првенству у Бразилу 2014. године
ФОТО: figc.it

Селектор фудбалске репрезентације Италије Роберто Манћини објавио је данас шири списак од 30 играча, на коме је и нападач Нице Марио Балотели, први пут после скоро четири године.

Балотели је последњи пут играо за Италију на Светском првенству у Бразилу 2014. године, на коме је екипа елиминисана у групној фази. Њега је у новембру те године у тим позвао тадашњи селектор Антонио Конте, али се нападач због повреде повукао из тима.

Он је одиграо 33 утакмице за Италију и постигао 13 голова. Ове сезоне постигао је 26 голова у свим такмичењима.

Манћини, који је тренирао Балотелија у Интеру и Манчестер ситију, је прошлог понедељка именован за новог селектора, неколико сати пошто је напустио Зенит из Санкт Петербурга.

Манћини је заменио Ђанпјера Вентуру, који је отпуштен у новембру, пошто екипа није успела да се пласира на Светско првенство, први пут после 60 година.

Селектор је позвао петорицу нових играча: дефанзивца Челсија Емерсона Палмијерија, дефанзивца Аталанте Матију Калдару, Данијеле Баселија из Торина, Роланда Мандрагору из Кротонеа и нападача Сасуола Доменика Берардија.

Капитен Роме Данијеле де Роси није на списку.

Манћинијев први меч на клупи Италије биће 28. маја у пријатељској утакмици против Саудијске Арабије у Швајцарској.

На списку су голмани: Ђанлуиђи Донарума (Милан), Матија Перин (Ђенова) и Салваторе Сиригу (Торино).

Одбрамбени играчи: Леонардо Бонучи (Милан), Матија Калдара (Аталанта), Доменико Кришито (Зенит), Данило Д'Амбросио (Интер), Матија Де Шиљо (Јувентус), Емерсон Палмијери (Челси), Алесио Ромањоли (Милан), Данијеле Ругани (Јувентус) и Давиде Запакоста (Челси).

Фудбалери средине терена: Данијеле Басели (Торино), Ђакомо Бонавентура (Милан), Брајан Кристанте (Аталанта), Алесандро Флоренци (Ром), Жоржињо (Наполи), Роландо Мандрагора (Кротоне), Клаудио Маркизио (Јувентус) и Лоренцо Пелегрини (Рома).

Нападачи: Марио Балотели (Ница), Андреа Белоти (Торино), Доменико Берарди (Сасуоло), Федерико Бернардески (Јувентус), Федерико Кијеза (Фиорентина), Ћиро Имобиле (Лацио), Лоренцо Инсиње (Наполи), Матео Политано (Сасуоло), Симоне Верди (Болоња) и Симоне Заза (Валенсија).

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.