Почетна / Фудбал / Широм планете

ЛУДНИЦА У МАДРИДУ - Ривер у продужетку дотукао Боку у финалу Копа либертадорес (ВИДЕО)

Ривер освојио четврту титулу у Копа либертадорес, меч због нереда од пре неколико недеља игран ван тла Аргентине, у шпанској престоници
ФОТО: Бета/АП

Колумбијац Хуан Кинтеро је јунак црвено-белог дела Буенос Ајреса. Он је у 109. минуту погодио за 2:1 против Боке у ревашу финала Копа либертадорес. Одлучујући је то детаљ аргентинског класика.

Четврти је то трофеј Ривера у Копа либертадорес, Бока је остала на шест. И даље је неприкосновен аргентински Индепендијенте са седам.

Ривер је за тријумф у финалу награђен са шест милиона долара.

Марсело Гаљардо, тренер Ривера, оба меча није био на клупи због казне!

Први меч на Бокиној Бомбоњери окончан је скором 2:2, реванш на Монументалу је отказан због напада навијача Ривера на играче Боке. Меч је одложен, па премештен у Мадрид.

Све је почело голом Бенедета после контре у 44. минуту, три додавања и мат када је изашао сам пред голмана Ривера за 1:0.

Анемични Ривер у другом полувремену, чинило се, не може ништа, а онад сјајна акција и мат Прата у 68. минуту за 1:1. До краја опрезна игра без великих шанси.

Бариос је добио црвени картон у првом продужетку, од 92. минута Бока је имала играча мање, а онда је Хуан Кинтеро са 17 метара из корака под пречку сместио лопту за 2:1.

Могла је Бока до пенала, и то са два играча мање, јер се повредио Фернандо Гаго у 117. минуту. Хара је у 120. минуту погодио стативу из волеја са 13 метара.

На крају корнер за Боку, контра у 122. минуту Гонзала Мартинеза на празан гол и лако ћушкање у празну мрежу за коначних 3:1.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.