Почетна / Фудбал / Широм планете

НФЛ РЕВОЛУЦИЈА - Најбољој фудбалерки света понуђено да промени спорт

Филаделфија је понудила уговор, а потом се јавило још неколико клубова који такође желе Лојд за „кикера“
ФОТО: ЕПА/Срђан Суки

Карли Лојд је поново уздрмала „јачи пол“. Репрезентативка САД, једна од најбољих фудбалерки свих времена, двапут од ФИФА проглашавана за најбољу на свету, освајачица два светска првенства, показала је да једнако добро једнако добро шутира и јајасту лопту и добила је понуду да постане члан Филаделфије иглса, члана Националне фудбалске лиге такозваног америчког фудбала.

Лојд је као гошћа на тренингу Иглса прихватила изазов да се опроба као „кикер“ и да покуша да постигне „филд гол“. Урадила је то савршено. Лопта је пролетела тачно кроз средину гола, а кад је измерена удаљеност од 50 метара филаделфијски Орлови су истог трена понудили фудбалерки да постане прва жена у НФЛ-у.

Најдужи шут за „филд гол“ измерен у НФЛ у извео је Мет Пратер из Денвер бронкоса. Лопта је летела 59 метара. Шут 170 сантиметара високе Карли Лојд је био само девет метара краћи.

- Филаделфија је понудила уговор, а потом се јавило још неколико клубова који такође желе Лојд за „кикера“. Лојд је заинтересована, али не можемо сада да причамо о томе. Пред репрезентацијом је утакмица против Португалије – изјавио је Џејмс Галанис, лични тренер Карли Лојд.

Лојд је оставила одшкринута врата НФЛ-а.

- Много људи почело је да размишља о дану кад ће жена заиграти у НФЛ-у. Мислим да је то једна од раскрсница на путу успостављања једнакости између мушкараца и жена. Све је могуће, али тренутно сам фудбалерка. Видећемо шта будућност носи – рекла је Карли, стрелац 114 голова на 228 утакмица за репрезентацију САД.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

K11
Koja glupost

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.