Почетна / Фудбал / Широм планете

ФИФА ће до краја маја добити доказе у случају допинга руских спортиста

ФИФА је данас саопштила да се налази међу спортским организацијама које су прошле недеље током видео конференције са Светском анти допинг агенцијом (ВАДА) добиле нове информације о новим доказима везано за допинг руских спортиста
ФОТО: EPA/ENNIO LEANZA

Међународна фудбалска федерација (ФИФА) очекује да ће до краја овог месеца добити доказе из московске лабораторије, који би могли да разоткрију могући допинг фудбалера у Русији.

ФИФА је данас саопштила да се налази међу спортским организацијама које су прошле недеље током видео конференције са Светском анти допинг агенцијом (ВАДА) добиле нове информације о новим доказима везано за допинг руских спортиста.

ВАДА дели податке узорака тестираних до 2015. године и контаминираних до 2019. године, које је добила из лабораторије у Москви.

Под сумњом је 298 спортиста, а истраге су предате у 27 међународних федерација и једном организатору такмичења.

- ФИФА је 30. априла учествовала у разговорима са ВАДА и обавештена је да ће до краја маја добити све информације - наводи се у саопштењу ФИФА.

Није познато колико је фудбалских случајева од 298 осумњичених.

ФИФА и ВАДА су уочи Светског фудбалског првенства у Русији 2018. године, саопштиле да ниједан играч домаће екипе није умешан у допинг скандал.

- ФИФА блиско сарађује са ВАДА како би се истраге што пре завршиле - навела је светска кућа фудбала.

Истражитељи ВАДА су прошле године добили доказе из московске лабораторије и покушавају да реше случај распрострањеног допинга руских спортиста. Открили су да је подацима манипулисано, што би покренуло нови талас дисциплинских поступака у разним спортовима.

Руске власти су у више наврата негирале умешаност и окривиле су узбуњивача, бившег директора лабораторије Григорија Родченкова да је водио допинг програм.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Mosquito
Kad malo bolje promislim, cini mi se da je Rusiji u svetu danas, kao nekada nama pod Turcima. Kadija te tuzi, kadija ti sudi.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.