Почетна / Фудбал / Широм планете

Рукавина: За 50 дана схватио сам како ће ми изгледати живот кад завршим каријеру

Ово што ми је најавило протеклих месец и по дана ми се нимало не свиђа - каже бивши капитен Партизана и репрезентативац Србије
ФОТО: ФК Астана

Боравак у карантину током пандемије коронавируса многе је подсетио на давно прошло време на пусте улице недељом у време поподневног ручка и дане кад су у ноћним сатима радиле једино бензинске пумпе.

Антонио Рукавина је током дана карантина у Астани видео - будућност.

- За 50 дана схватио сам како ће ми изгледати живот кад завршим каријеру. Један лакши тренинг дневно, вожња бицикле и много времена без фудбала - осврнуо се репрезентативац Србије на дане иза и испред себе.

Поред сачуваног здравља добра страна карантина за Рукавину је то што је схватио шта му више прија.

- Другачије сам замишљао живот без фудбала. Другачије сам га замишљао. Мораћу да озбиљније да размислим како би требало да ми изгледају године које долазе. Ово што ми је најавило протеклих месец и по дана ми се нимало не свиђа.

Има Рукавина довољно времена да смисли где ће поставити клин на који ће окачити копачке. Тек му је 36 година. Дани који долазе доносе обавезу да се што боље припреми за наставак сезоне прекинуте епидемијом коронавируса после само три кола.

- Најављено је да ћемо сезону наставити 1. јуна. Нисам сигуран да ће тако бити. Влада је задржала рестриктивне мере до краја месеца. Добра вест је што су отворени аеродроми за домаће летове, што је нама веома важно за одлазак на утакмице, али пре него кренемо на утакмицу требало би да се вратимо у нормалан тренажни процес, а још нема најаве кад би то могло да се догоди. Волео бих да заиграмо за две недеље, али нисам сигуран да је то могуће. Тек смо почели са лакшим тренинзима.

Повратак у редован тренажни процес отежава и одлука Астане да реновира терене. Карантин условљен епидемијом коронавируса је успорио радове.

- Терени за тренинге нам још нису спремни. Не можемо да користимо ни мањи градски стадион, па тренирамо на малом терену који је мањи од правог фудбалског. Сналазимо се некако, трудимо се да одржимо кондицију и осећај за лопту. Фудбал још не играмо и не знам кад ћемо почети - закључио је Антонио Рукавина, бек Астане.

Астана је одлично почела нову сезону. Освојила је Супер куп трећу годину заредом и поход на седму узастопну титулу шампиона почела са две победе и нерешеним резултатом у три кола. Прекид сезоне је дочекала на првом месту.

- Сезону смо почели боље него прошле године. Одмах смо заузели позицију на којој намеравамо да будемо на крају првенства. Надам се да нас прекид сезоне неће пореметити. План нам је да освојимо и Куп и тако урадимо оно што није успела ниједна генерација Астане. Куп је увек проблем, јер се игра у време кад су нам важније утакмице у европским куповима, а планирамо и да уђемо у групну фазу. Борићемо се за Лигу шампиона, али нећемо бити разочарани ни Лигом Европе.

„Триплу круну“ Казахстана је освојио једино Актобе током 2008. године.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.