Почетна

Лам: Невероватно је шта смо урадили

"То је невероватно шта смо постигли. Да ли имамо најбољег појединца на турниру уоште није важно, најбитније је да имамо најбољи тим"
ФОТО: АП

Капитен фудбалера Немачке Филип Лам рекао је после освајања титуле првака света да је невероватно шта су он и саиграчи остварили.

Немачка је у финалној утакмици Мундијала у Бразилу победила Аргентину са 1:0 после продужетака, а погодак за тријумф постигао је Марио Геце у 113. минуту.

То је невероватно шта смо постигли. Да ли имамо најбољег појединца на турниру уоште није важно, најбитније је да имамо најбољи тим. Корак по корак поправљали смо игру на наш начин и зато смо овде где јесмо.Тим је остао смирен и стрпљив, знали смо да смо имали нешто за сам крај. Ово је невероватан осећај – изјавио је Лам после утакмице на Маракани.

Аргентински селектор Алехандро Сабеља одао је признање Немачкој, али и својим играчима, истакавши да је одиграна „напорна и равноправна утакмица”.

Они су имали више лопту у ногама, али ми смо имали више оштрине, више шанси. Недостајала је само ефикасност. Имали смо дан мање за одмор и једина ствар коју могу да урадим је да честитам мојим играчима, урадили су нешто изванредно. Немачкој честитам на титули – казао је Сабеља.

Хавијер Маскерано признао је да су он и саиграчи тешко примили пораз у финалу СП.

Туга и бол су неизмерни, тешко нам је и жао нам је навијача. Дали смо све од себе, али нисмо успели. Имали смо велику прилику, ипак, поносан сам на ову селекцију – рекао је Маскерано.

Немачка је у Бразилу освојила четврту титулу планетарног шампиона, док је Аргентина остала на две.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.