Почетна / Фудбал / Срби у свету

МЛАД ЗА ЛЕГЕНДУ - Калуђеровић поново шампион са Жалгирисом

ФОТО: Лична архива А. К.

Андрија Калуђеровић је други пут шампион Литваније. Први трофеј са клубом из Виљнуса је освојио 2016. После четири године је освојио и други.

Трофеј је још дражи, јер је освојен у директном окршају са пред последње коло првопласираном Судувом (3:0), шампионом у претходне четири сезоне.

Како и доликује, голгетер је морао да голом узме учешће ка осмој титули Жалгириса у историји. Постигао је други гол Жалгириса.

- Рекао сам по повратку да сам дошао да вратим титулу и успео сам. Жалгирис је првак после четири године. Наместило се да баш ја доносим титуле Жалгирису – уз широк осмех ће Андрија Калуђеровић.

КОРОНА У ЛИТВАНИЈИ

Главна тема планете је коронавирус.

- У Литванији је као и у целом свету, само расте број заражених. Ништа слабије нити јаче него у Србији. Трудио сам се да не пратим много, размишљао сам о фудбалу и како  узмемо  титулу. Идем кући срећан, да одморим и видим породицу после четири месеца.

Да ли је било тензије током одлучујуће утакмице?

- Није. Показали смо ко је бољи од старта. Постигли смо два „брза“ гола и сем неколико оштрих стартова ривала на почетку другог полувремена меч је мирно приведен крају. Толико смо били бољи да Судува није имала енергије да улази у неке тензије.

Како сте постигли гол?

- На мој уобичајен начин из казненог простора. Некадашњи фудбалер Радника, Френсис Керемех одиграо ми је пас, шутирао сам из прве и постигао веома битан гол јер смо одмакли на два гола разлике.

Имали сте саиграче из Србије?

- Немања Љубисављевић, иако има само 24 године показао је да је сјајан штопер. Ово му је прва титула у каријери. Иван Татомировић, далеко искуснији, играо је у Сарајеву и Хелсинксију. Са нама су били и Словенац Болха и Хрват Каменар.

7 ГОЛОВА постигао је Андрија Калуђеровић ове сезоне у три такмичења за Жалгирис

Може се рећи да сте постали легенда Жалгириса?

-- Цене ме у Каунасу, не могу да кажем да није истина. Постигао сам доста голова и донео две титуле, неке чак и директним погоцима, имао среће да дајем гол у свакој битној утакмици. Легенда Жалгириса је, ипак, превелика реч, а и још сам млад да се упоређујем са неким од старијих и важних играча. 

Логичан след догађаја је наставак сарадње?

- Разговарали смо о наставку сарадње и побољшању услова. Мислим да ће доћи до тога да ми се оствари жеља да и следеће године будем у Жалгирису. Још нисам потписао продужетак уговора, али разговори у том правцу су одмакли – открива Калуђеровић

ЗВЕЗДА НИЈЕ ИЗНЕНАЂЕЊЕ

Калуђеровића не изненађују резултати бившег клуба у Европи, Црвене звезде.

- Звезда игра одлично. Рекао сам већ раније да то треба да се сматра нормалним, зато што улагања која се сад улажу су пет пута већа него у моје време. Тако да овакви резултати треба да буду очекивани. Није лако постизати их сваке године, али није никакво изненађење да у Лиги Европе црвено-бели бележе добре резултате.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.