Почетна / Фудбал / Срби у свету

Ајакс истопио шампионски пехар и направио сребрне звездице за своје навијаче

Ајакс је саопштио да је од Фудбалског савеза Холандије за трофејну салу добио и други сребрни тањир, који се додељује шампиону
ФОТО: twitter/DT10_Official

Фудбалски клуб Ајакс истопио је пехар који је добио за освајање шампионске титуле и направио сребрне звездице, које ће послати власницима сезонских улазница којима је био забрањен улазак на стадион због пандемије корона вируса.

Ајакс је три кола пре краја освојио шампионску титулу у Холандији, а титулу је посветио навијачима, којима је на овај начин желео да се одужи за подршку, саопштено је данас из холандског клуба. Власници сезонских улазница, њих 42.000, добиће на кућне адресе по једну сребрну звездицу тешку 3,45 грама.

"После турбулентне године, желимо да осигурамо да наши навијачи осећају да су и они део титуле", рекао је извршни директор Ајакса, легендарни голман Едвин ван дер Сар.

Слоган пројекта је: "Комад победе. Комад историје. Комад Ајакса".

"Када смо рекли: 'Ова титула је за вас', објашњавали смо да смо то урадили за навијаче. Међутим, дељење трофеја је крајњи доказ да то заиста и јесмо учинили за њих", навео је Ван Дер Сар.

Ајакс је саопштио да је од Фудбалског савеза Холандије за трофејну салу добио и други сребрни тањир, који се додељује шампиону.

Ајакс је ове сезоне од 34 првенствене утакмице, 30 одиграо пред празним стадионом.

Клуб из Амстердама је ове сезоне освојио и Куп Холандије.

На његовом стадиону "Јохан Кројф" овог лета одиграће се и четири утакмице Европског првенства, које почиње 11. јуна.

Осим репрезентације Холандије, у Групи Ц су још Украјина, Аустрија и Северна Македонија.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Odlicno
Stvarno lep gest, svaka cast klubu!!
007
Zato se voli Ajax veliki klub veliki igrači i rukovodioci i pravi pošteni verni navojači

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.