Почетна / Фудбал / Срби у свету

ЧЕЛНИЦИ БЕШИКТАША БЕСНИ - Љајић је незахвалан

Неколико клубова је пред сам крај прелазног рока желело да га види у својим редовима на једногодишњој позајмици, али је Љајић одбијао
ФОТО: ЕПА/Седат Суна

Адем Љајић је у центру пажње турске јавности последњих месец дана. Некадашњи репрезентативац Србије, је пре две недеље одбио да пређе у редове Спартака из Москве на позајмицу, због чега су челници клуба одлучили да га избаце из тима и ставе на трансфер листу.

Неколико клубова је пред сам крај прелазног рока желело да га види у својим редовима на једногодишњој позајмици, али је Љајић одбијао, јер би у тим клубовима имао знатно мању плату него што је то случај у Бешикташу где годишње зарађује око 3,2 милиона евра. Према писању турских медија он улази у последњу годину уговора по којој ће примати 4,2 милиона евра што је и један од разлога због чега је он одлучио да остане у турском великану.

Председник и власник Бешикташа Ахмет Нур Ћерби је за турске медије рекао да не схвата Љајића и његове хирове, јер су му они пре три године пружили руку спаса.

 - Незахвалан је. Имали смо састанак пре десетак дана заједно са његовим агентима и чинило се да смо постигли договор да дође до споразумног раскида сарадње. Ми смо били спремни да му исплатимо заосталу зараду која је износила 600 хиљада евра и последњу годину. Нисмо пружили руку после тога састанка, али сам схватио да је он пристао на то – рекао је Ахмет Нур Ћерби.

Турски бизнисмен је рекао да је после три дана позвао поново Љајића на састанак и да му је рекао да мора да одлучи шта ће даље, јер се полако ближио крај прелазног рока.

 - Дошао је на састанак и одбио је да потпише раскид уговора. Био је са својим тимом који је изнео да понуде које су стизале на његову адресу нису биле довољно добре за њега и да је због тога одлучио да остане код нас. Ми смо после тога донели одлуку да он одвојено тренира од екипе и да буде са још с двојицом играча са којима имамо проблема такође, а то су Ленс и Даглас, који се такође налазе на листи непожељних.

Ахмет Нур Ћерби је за турске медије рекао да није очекивао овакво понашање од Љајића, јер је увек важио за доброг дечка.

 - Не знам шта се дешава с њим у последње време. Прихватили смо га, пружили му руку спаса и сада нам овако враћа. Мислим да ће само себи нашкодити, јер је једно сигурно да наредних годину дана неће добити прилику, пошто су сви љути на њега, због оваквог става – рекао је Нур Ћерби.

Челници ПАОК-а су били озбиљно заинтересовани да доведу Адема Љајића, али је проблем представљала плата коју он има у Бешикташу и није хтео да прихвати смањење и ако је било уверења да ће добити праву прилику.

Према писању грчких медија челници црно – белих из Солуна су разочарани и одустали су од било какве приче са Љајићем и поред тога што ће он на крају године моћи да потпише предуговор са клубом.

Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Milos
Pa nije on sam sa sobom potpisao ugovor. Vas je interes da se raskine ugovor pa bi hteli zato, njegov nije. Vi gledate svoj interes naravno a on svoj. Ima decko ugovor sa vama i sta je sporno? Vise on ima pravo da se ljuti sto vi hocete da ga nasamarite za manju platu ili mu sada ne date da igra. Uzmi im zadnju paru po ugovoru Ademe!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.