Почетна / Фудбал / Срби у свету

ВЛАХОВИЋ У ВЕЛИКОЈ ЧЕТВОРЦИ: Србин раме уз раме са Роналдом, Креспом и Игуаином

Нападач Фјорентине постао четврти фудбалер у Серији А са 29 голова у календарској години
ФОТО: ЕПА/Клаудио Ђованини

Нико не зна какви ће му бити крајњи домети, али сви су сигурни да ће бити врхунски: нападач Фјорентине и репрезентације Србије Душан Влаховић (21) постигао је гол и у победи 3:1 над Сампдоријом у ванредном колу Серије А и тако стигао до бројке од 29 првенствених погодака у календарској години!

Пре њега у периоду од последњих 69 година од кад постоје поуздана подаци толико погодака дали су само Ернан Креспо, Гонзало Игуаин и Кристијано Роналдо!

Да све буде лепше, то му је био јубиларни стоти меч у дресу Виоле у свим такмичењима, а статистика му је феноменална: на тих сто утакмица постигао је 43 гола (39 у првенству) и шест пута асистирао, што значи да је просечно учествовао у головима тима на сваком другом мечу!

Влаховић је погађао три кола узастопно (два гола дао је Милану, по један Емполију и Сампдорији), такође повећао је вођство на листи стрелаца Серије А, сад бежи два корака Ћиру Имобилеу из Лација, који ће имати прилику да му се приближи вечерас на Олимпику против Удинезеа.

Похвале на рачун Влаховића стижу са свих страна, у Италији преовлађује мишљење да је тренутно најбољи нападач на свету после Роберта Левандовског, а неки медији на Чизми пренели су информацију да је Арсенал „подебљао” понуду на 85 милиона евра, без обзира што је недавно газда Виоле Роко Комисо пристао и на 80 милиона, али Влаховић је одбио да пређе међу Тобџије, пошто жели у клуб који има највеће могуће домете, а то бар тренутно није овај лондонски клуб.

Према последњим информацијама, Влаховић ће остати у Фјорентини до краја сезоне, а онда ће на лето прећи тамо где буде желео.

Подсећања ради, Влаховић је стигао у Фиренцу из Партизана, јуна 2017. и има уговор до 2023. Али пошто је прошле сезоне просто експлодирао постигавши 21 гол у Серији А, а ове сезоне наставио тамо где је стао са реалном шансом да пребаци и тај сјајан учинак, логично, постао је један од најтраженијих фудбалера на тржишту, а интерес су показали Тотенхем, Манчестер сити, Манчестер јунајтед, поменути Арсенал, Јувентус и Атлетико.

У летњем прелазном року појавила се информација да је био на корак од преласка међу Јорганџије, актуелне шампионе Шпаније, али у последњи час, наводно, газда Комисо одбио је понуду од 60 милиона евра.  

Што се тиче Јувентуса, Комисо се већ изјаснио да га неће пустити у редове Старе даме, „да не појачава конкуренцију”.

У сваком случају, време ради за њега, а остаје само да настави овако, у шта нико не сумња.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Zuk
Najbolji golgeteri Srbije svih vremena,Mitrovic,Milosevic,Galic i buduci Vlahovic.Interesantno sve partizanovci a nigde glodara.
SuriI
Zvezda i Partizan su imali zaisza mnogo jako dobrih igrača i teško je porediti, naravno ukusi su različiti ali Beara-Šoškić, Jusufi-Durković. ...i u nedogled tako a svi dobri.Za mene lično, ali samo za mene su Šeki i Miloš bili iznad svih...
hahahahahaha
dok se vi hvalite jednom pozicijom, mi se hvalimo skoro svakom drugom - golman - beara, bek - branko stankovic, stoper - vidic, sredina - sekularac, ofanzivni vezni - piksi, krilo - dzajic, a gde su jos rajko, pizon, kule, durkovic, dule i tona drugih, zlatnu generaciju iz '91 da ne spominjem pojedinacno. zato vi od '66 do 2004. niste znali sta je prolece u evropi, dok smo mi svako malo ili polufinale ili cetvrtfinale kupa sampiona, kupa uefa ili kupa kupova igrali. no, eto, vi imate napadaca, jednu poziciju ha ha ha ha.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.