Почетна / Фудбал / Срби у свету

Саша Лукић први пут капитен Торина: Партизан може да прође Спарту, не сумњам у Станојевића и играче

Признање за понос и срећу - Саша Лукић први пут носио капитентску траку у Торину
ФОТО: ЕПА/Алесандро Ди Марко

Саша Лукић је у шестој сезони у дресу Торина добио највеће признање. Са капитенском траком на руци предводио је Бикове у недељној утакмици против Болоње Синише Михајловића (2:1).

После пласмана са репрезентацијом Србије на Светско првенство у Катар одличном везисти ово је највеће достигнуће не само у 2021, већ можда и у досадашњем току каријере.

- Почаствован сам због лепог признања. Поносан сам и срећан. Кад сам дошао у Торино циљ ми је био да оставим што већи траг и одиграм што више утакмица, велика је ствар што сам носио и траку – каже Лукић у телефонском разговору за наш лист.

Да ли су вам специфичне утакмице против тима чији је тренер Синиша Михајловић?

- Не гледам никад ко је са друге стране. Циљ ми је само да моја екипа добро игра и победи. Срећан сам што ме је Синиша тренирао у Торину, добро смо сарађивали.

Јесте ли се можда видели с њим по завршетку утакмице?

- Нисам, као ни пре меча. Славили смо победу са навијачима и онда отишли у свлачионицу.

ПАРТИЗАН МОЖЕ ДА ПРОЂЕ СПАРТУ

Може ли Партизан да у шеснаестини финала Лиге конференције елиминише прашку Спарту?

- Мој бивши клуб је добио противника по мери. Црно-бели могу да елиминишу чешки тим, шансе су велике и надам се да ће искористити. Не сумњам у тренера Станојевића и играче.

Верујете ли да ће Парни ваљак да освоји и титулу?

- На добром је путу, али рано је о томе говорити. Свака утакмица је тешка, биће још киксева и Звезде и Партизана, у марту и априлу ће се знати ко ће пре до трона.

Колико вам је важна победа против Болоње?

- Свака победа је битна. Заслужили смо бољи пласман и шест, седам бодова више него што смо освојили. Недостајало нам је среће, верујем да ћемо је имати до краја сезоне.

Тренутно сте 13. у Серији А, са четири бода мање од места у квалификацијама за Лигу конференције. Јурите ли европску визу?

- У ову сезону ушли смо са новим тренером и доста нових играча. Играмо много боље него у претходне две сезоне. Размишљамо ипак, од утакмице до утакмице. Видећемо докле ћемо стићи у мају.

Предстоји вам куп меч са Сампдоријом, затим до Божића по грегоријанском календари и дуели са Вероном и Интером...

- Желимо да што даље догурамо у масовнијем такмичењу, тако да нам је изузетно важан окршај са Ђеновљанима. Желимо да први део сезоне завршимо на најбољи начин, никоме се нећемо предати.

После Наполија и Милана прво место преузео је шампион Интер. Како вам изгледа борба за титулу?

- Много је изједначених екипа, Емполи је изненађење. Интер има највише добрих играча, али још је рано да предвидимо да ће остати први. Аталанта може до Скудета, не знам кад ће ако не ове сезоне.

Изненађује ли вас добра форма Фјорентине?

- Тим из Фиренце стварно одлично игра, има изврсног тренера. Због великог броја наших играча у Фјорентини радују ме њени успешни резултати.

Хоће ли Душан Влаховић да обори рекорд Кристијана Роналдо по броју голова у календарској години?

- Близу је и сигуран сам да ће постати најефикаснији. Дуца игра фантастично, стално даје лепе голове, завршиће у већем клубу – закључио је Саша Лукић.

ЈУРИШ НА А ДИВИЗИЈУ ЛИГЕ НАЦИЈА

У четвртак је жреб за трећу сезону Лиге нација. Имате ли посебне жеље за ривалима у Б дивизији?

- Које год ривале да добијемо све ће зависити од нас. Не гледамо више имена ривала. Морамо да наставимо где смо стали у квалификацијама за СП и на најбољи начин се уиграмо за Мондијал.

Онда вам је циљ улазак у најјачу категорију репрезентација?

- Порасле су нам амбиције са селектором Стојковићем, желимо увек највише, биће тако и у Лиги нација.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Viking
Vrlo koristan i zahvalan igrac. Ulazi u najbolje igracke godine, odlicno se snasao u Seriji A a reprezentacija se tesko vec moze zamisliti bez njega. Iz Partizana je otisao kao veoma talentovan i jos jedan u nizu od kojeg klub nije gotovo nista zaradio. Pogledajte to-Lukica i Vlahovica koja sada zajedno vrede blizu 100 miliona prodas za milion i nesto a istovremeno dovedes, placas i trpis Lolu, Miljkovica, Brezancica, Lalatovica, vecito povredjenog Obradovica...Ko nas je kleo nije dangubio. Dobro, znamo mi da klub zivi od prodaje i ne moze dugo da odoleva ponudama iz inostranstva ali ovo je jedan od oglednih primera da nas ovi iz uprave sve prave budalama.
Marko
Sparta je bolji klub od svih ovih sa Partizanom u grupi,jedino moze biti spas sto se drugi mec igra u Beogradu...
Zuk
Ukoliko se Partizan znatno pojaca na ostljivim mestima bekova,deanzivni srednji i po krilima uz oporavljene igrace moze da preskoci Spartu.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.