Почетна / Фудбал / Срби у свету

Јовановић чува Гаћиновића

Панатинаикос жели да задржи српског везисту
ФОТО: Твитер/ФК Панатинаикос

Српски репрезентативац Мијат Гаћиновић је у јануару дошао у Панатинакос на позајмицу из Хофенхајма до јуна, а по најавама из Грчке могао би да остане у атинском клубу и следеће сезоне.

Гаћиновић је зеленобели дрес обукао на позив тренера Ивана Јовановића. Српска „веза“ је донела добре резултате. Панатинаикос је изборио пласман у Лигу конференције, а могао би после осам година да освоји и трофеј. У финалу Купа Грчке 21. маја играће против ПАОКа.

Гаћиновићев је до последњег кола играо на 15 утакмица. Није постигао гол, али је уписао четири асистенције.

Гаћиновић има са Ајнтрахтом уговор до јуна 2024. по коме годишње зарађује 800.000 евра.

У Панатинаикосу не може да добије толику плату, али ако жели да настави да игра више него у бундеслигашу мораће да смањи прохтеве од клуба који се тек изборио са дугогодишњом финансијском кризом и наметнутим ограничењем буџета.

Обештећење од око три милиона евра не би требало да преставља проблем за атински клуб. 

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

007
Problem je što on ne voli ceze pa da mu i 5 m iz bankomata daju. Nije izdajica ko ovi što su došli posle neigranja preko pa za državnim parama postali od Slaninara cezeovci. Mijat ostaje u Panatinaikosu koji je osramotio ceze za vjek vekova 71
Kemp
Bolje mu je da dođe u Zvezdu, ako već mora da smanjuje platu, jer Zvezda mu može dati platu 600.000 eura, i npr ugovor na 4 godine, mislim da bi mu više to leglo, jedino ne znam kolika je otkupna klauzula..ali ako je nema, ovo bi mogao da bude momenat za Zvezdu

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.