Почетна / Фудбал / Срби у свету

Некоректни навијачи Паласа: Звиждуци Миливојевићу, Олимпијакос му понудио уговор

Некоректно понашање навијача Кристал Паласа према српском везисти
ФОТО: ЕПА/Е. Рејн

Навијачи Кристал паласа звиждуцима су пропратили долазак Луке Миливојевића на доделу клупских награда у Кројдонс бокспарку.

Током сезоне навијачи су преко друштвених мрежа често изражавали незадовољство учинком српског везисте, али на утакмицама никада нису ускратили подршку.

Зато је теакција навијача изненадила не само некадашњег репрезентатица Србије и челнике лондонског клуба, већ и извештаче британских медија.

Лист Атлетик је оштро осудио понашање навијача Кристал паласа.

- Ко год да је извиждао човека од 12 милиона фунти не заслужује да се назове навијачем Кристал паласа  подсетио је Атлетик на обештећење које је премијерлигаш платио Олимпијакосу у јануару 2017. за српског везисту:  Миливојевићу је прошлог лета преминуо отац, што је утицало на његове припреме са екипом. Долазак Вијере за тренера је много променио екипу. Променио је стил игре и формацију. После свега није било изненађење видети како се мучи да задржи место у тиму.

ПРЕОКТЕР СА ВИЈЕРОМ

Миливојевић је од доласка у Лондон био стандардан у тиму Кристал паласа. Менаџер

Рој Хоџсон му је доделио капитенску траку, а постао је и један од најбољих извођача једанаестераца у Премијер лиги. Са беле тачке је постигао 22 гола.

Од јануара 2014. до августа 2021. одиграо је 157 утакмица и постигао 28 голова.

Ове сезоне је под вођством тренера Патрика Вијере одиграо само 878 минута на 19 утакмица, 14 у Премијер лиги и пет у ФА купи, без постигнутог гола.

 

Кристал палас се није огласио поводом понашања навијача према Миливојевићу. Атлетик нагласио да клуб и навијачи дугују извињење 31годишњем Србину.

Дешавања пред Кројдонс бокспаром одмах су покренула лавину калкулација да ће Лука Миливојевић током лета напустити Кристал палас, иако има уговор до јуна 2023. године.

Британски медији претпостављају да ће Миливојевић затражити раскид уговора. Ако захтев буде прихваћен, Кристал палас би могао да тражи обештећење између три и четири милиона фунти.

Обештећење није велико, тако да ће клубови заинтересовани за Миливојевића моћи лако да га плате.

Друго је питање плата. Миливојевић у Кристал паласу зарађује 80.000 фунти (95.000 евра) седмично. Плата на годишњем нивоу износи 4,16 милиона фунти (4,9 милиона евра).

Миливојевићу преостаје да процени да ли је то новац због кога жели да остане у Лондону или ће спаковати кофере и напустити Селхарст парк. 

ОЛИМПИЈАКОС ПОНУДИО УГОВОР

На вест из Лондона први су реаговали грчки медији.

Према информацијама из Атине, Олимпијакос је понудио Миливојевићу уговор на три сезоне. Црвено-бели само чекају одговор да ли ће Кристал палас тражити обештећење или ће моћи Луку да ангажују као слободног играча.

Миливојевић је играо за Олимпијакос од лета 2014. до јануара 2017. На 94 утакмице је постигао 15 голова и освојио два првенства и један Куп Грчке.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gledićanac
Sad vam ne valja ...A kad vas je vadio da ne ispadnete iz lige bio je bog...Strašno....
Dr
Sa njim problem u reprezentaciji,problem sad i u klubu,previše da bi bilo slučajno.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.