Почетна / Фудбал / Срби у свету

Сергеј Милинковић-Савић: Голови за плеј-оф

Месецима је чекао шансу, а када је добио показао да није случајно летос вредео скоро милион евра. Сергеј Милинковић-Савић (19) са два гола за Генк на последњих пет утакмица прокрчио је свом тиму пут ка плеј-офу за титулу и пласман у Европу.
ФОТО: ФК Генк

Бивши везиста Војводине после поготка на гостовању у Локерену у првој утакмици у 2015. био је прецизан и против Беверена прошлог викенда, што је овог пута било довољно за три бода (1:0).

- Жао ми је и што нам и мој први гол у дресу Генка није донео победу. Дуго сам чекао шансу, био сам незадовољан, требало ми је времена да се привикнем на нову средину и клуб. Вредним радом и упорношћу изборио сам се за место у тиму и више га не дам ником – каже Сергеј Милинковић-Савић.

У први план избио је на позицији дефанзивног везисте у Војводини и омладинској репрезентацији Србије, са којом се попео на кров Старог континента лета 2013. у Литванији.

Уследила је прекоманда на позицију иза нападача, са које је често тресао мреже. Нада нашег фудбала у Генку је поново враћен на стару позицију.

- Све зависи од тактике, играо сам и иза шпицева што највише волим јер сам и у прилици да постижем голове. Сада сам опет ближи одбрани. Важно је да играм и доприносим успесима екипе.

ЈАКА ГРУПА НА СП

Сергеј Милинковић-Савић биће један од главних адута селектора Вељка Пауновића на СП на Новом Зеланду. Група са Мексиком, Уругвајом и трећепласираном селекцијом са првенства Африке позива на опрез.

- Када погледам остале групе чини ми се да смо у једној од јачих. Не познајем ипак, противнике. Има времена да сазнамо све о ривалима. Циљ нам је у сваком случају да прођемо групну фазу – оптимиста је ипак, Сергеј Милинковић-Савић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

fkv klisa
ispostavice se da smo na njemu izgubili bar 2-3 miliona eura
Žarko
Gledao sam poslednje tri tekme Genka i bio je najkonkretniji igrač u ekipi. Kako vreme bude odmicalo biće sigurno sve bolji...Ima tu fudbalsku drskost koja je jako retka i koja krasi velike fudbalere.Ali moraće malo da je kanališe jer nekada malo preteruje sa nepredvidivošću.Sve u svemu sigurno je mešu 3 naša najveća talenta. Pored odlične tehnike ima odlične fizičke predispozicije i izraženi voljni element. Voli odgovorsnost i uvek traži loptu. Znači mu puno što je imao jako ofanzivne uloge i zbog toga je napredovao.Sličan put je i Matić imao,kome mnogo znači ono što je stekao igrajući kao ofanzivni vezista....

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.