Почетна / Фудбал / Срби у свету

Данијел Алексић: Да сам одмах отишао у клуб као што је Сент Гален...

Некадашње чудо од детета поново је у центру пажње. Данијел Алексић вратио се у Сент Галену на пут којим смо сви очекивали да иде још пре пет година и одласка из Војводине у Ђенову
ФОТО: ФК Сент Гален

Сјајна победа петопласираног тима првенства Швајцарске против лидера и шампиона Базела, издвојила је Сент Гален као хит прошлог викенда.

Некадашњи голгетер млађих селекција Србије Данијел Алексић одиграо је једну од најбољих утакмица од доласка у земљу сатова, сира и чоколаде.

Коначно сам срећан. Најзад сам у клубу у којем редовно играм. Све ове године чекао сам да добијем овакву шансу. Да сам из Војводине дошао у клуб попут Сент Галена моја каријера би се другачије одвијала – напомиње Данијел Алексић.

Трансфер Данијела Алексића из Војводине у Ђенову износио је милион и по евра. Како се на Апенинима није изборио за шансу уследио је пут посут трњем – позајмица у Гројтер фирту, трансфер у Сент Етјен, нова позајмица у Арл и Лехију све док протеклог лета није пронашао срећу у швајцарском суперлигашу.

Сад тек играм озбиљан фудбал. Година сам већу минутажу имао у репрезентацији него у клубу. Нигде се нисам добро снашао као у Сент Галену. Амбиције су ми наравно да поново играм у јачој лиги, већем клубу. Не желим да журим, то ће се десити пре или касније. Потписао сам летос трогодишњи уговор са Швајцарцима. Срећом, немам проблема са повредама. Ако наставим да овако играм моћи ћу да у најбоље време одаберем најбољу средину за мене – закључио је Данијел Алексић.

Коментари5
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

pozz
Ozbiljan igrac,tek ce da pokaze sve sto zna.. sa srecom
Dule alkos
Sve najbolje lipi moj
igor d
Nije posteno sutnuo loptu jos od 2009,sad je odigro par utakmica i vec razmislja o novom transferu...zbog takvog razmisljanja nasih mladih igraca,mnogi od njih nestanu sa fudbalske scene.Tebi je decko potrebno da odigras jedno dve sezone,sto kazu standardno ili u kontinuitetu...da dobijes sigurnost,samopouzdanje jer si vec bio bivsi a vec kad ti je ovaj svajcarski klub pruzio sansu igraj tu,cuti i radi.Najmanje bi ti trebalo da posle jedne polusezone,sezone..odes negde,rezervises mesto na tribinama i posle toga mislim da ti igrackog povratka nebi bilo.Nego ti batice odigraj tu par sezona,sigurno ces posle biti svestan dali tvoji kvaliteti prevazilaze taj klub,zemlju....ako ne a volis fudbal,ostani tu jer svajcarski fudbal je na solidnom nivou a moze da se i zaradi.Drugarski savet i zelim ti sve najbolje.
007
Danijele bravo eto vidiš čim se posvetiš samo fudbalu i batališ provode igraš svetski.biće vremena i za zabavu za desetak godina a do tada zbog samog sebe i onih koji veruju u tebe samo fudbal,treninzi i bićeš prvi napadač reprezentacije i jedan od najboljih u evropi što si i bio kao omladinac. KO ZNA ZNA.
Beli
To ti je plafon,ćuti i igraj,i onako si bio na ivici da skroz propadneš i igraš u Veterniku ili Proleteru.Novinari i menadžeri su od njega napravili čudo ,koje niko nije video osim njih ,posle nekoliko lepih golova!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.