Почетна / Фудбал / Срби у свету

Костић: Идеја да ми брат буде менаџер испоставила се као прави потез

Репрезентативац Србије о животу у Штутгарту, носталгији за Крагујевцем, аферама из жуте штампе, породици, пријатељима
ФОТО: В. Марковић

На терену агресиван попут најкрволочнијег вука којем плен (лопту) у борби један на један ретко ко може да одузме. Ван њега је питомо јагње које на осмех узвраћа осмехом, на лепе речи захвалношћу, на оне мање лепе тишином, мудрим ћутањем. Тако би гласио најкраћи опис Филипа Костића.

Једини начин на који противник може да га заустави често је фаул, одише самоувереношћу када се нађе очи у очи са голманима чије мреже решета без пардона.

Великани лицитирају милионима у потери за његовим ногама, али он је веран Штутгарту... Још увек. До када? Вели - то је тајна!

Они који га не знају имају обичај да кажу „делује уображено”. За  оне који га познају могу посведочити да је остао исти онај Филип који се лета 2012, ни не слутећи шта доносе наредне године, отиснуо у Холандију и заклео на верност Гронингену.

Паре ме не кваре

Гиганти из света фудбала лицитирају милионима са циљем да откупе ноге Филипа Костића, офанзивног везисте који већ зна какав је осећај располагати рачуном са шест нула.

- Кажу да се многи преко ноћи промене када им слава и новац ударе у главу. Искрено, то никада нисам могао да разумем. Живим у нормалним словима, наравно, мало бољим него раније, али нема тих пара које мене могу променити у било ком погледу – каже и не лаже, многи би посведочили.

Сјајне партије нису прошле неопажено и стигао је позив који се не одбија – Штутгарт, Бундес лига. Уследило је да и још једна вртоглава промена, како у животу, тако и на банковном рачуну.

Следи прича о томе колико му се променила свакодневница, да ли га људи гледају другачијим очима, како је то играти у једној од најјачих лига на свету, шта га покреће кад не иде, а ретко кад је тако...

- У Крагујевцу сам, признајем, живео другачијим животом, мирнијим. Када сам прешао у Гронинген увидео сам колико тога треба да променим да бих био професионалац у правом смислу те речи. Људи у Европи, као и код нас воле спортисте, тако да је нормално да ме гледају другачијим очима. У позитивном смислу.

Немачка је, кажу многи, земља са безброј изазова. Оног типа – за сваког понешто. Крагујевчанин је са тамошњим темпераментом одавно на ти, није му било тешко да се приклони баварским изазовима.

- Штутгарт је веома леп и богат град. Клима је савршена, време идеално. Прија ми дружење са нашим људима који су овде. Често сам у шопингу, то ми је фетиш. Једноставно, уживам на терену, али и ван њега. Тренутно живим савршеним животом и не постоји детаљ који бих мењао.

Једна од ствари која, лагано је открио, поред родног града и верних  пријатеља много недостаје, јесте и мамина кухиња коју нико не може да замени, јер навикао је на њу откад зна за себе.

- Навикао сам на мамине специјалитете и било ми је тешко да се у иностранству привикнем на живот без њих. Сада сам принуђен да се храним искључиво у ресторанима, а највише волим италијанску кухињу. Поред клопе, често ми недостаје Крагујевац и пријатељи из детињства.

Демонстрација силе на бундеслигашкој сцени учинила је да постане шраф у машинерији званој репрезентација. То је већ, како сам каже, посебна сторија.

- Ту се улажу, срце, душа и емоције. Нема веће части од тога што носим дрес са државним грбом Србије. Сјајно сам прихваћен у репрезентацији, а највише се дружим са Луком Миливојевићем и Митровићем.

Сасвим логично, како то обично бива, са популарношћу су стигли неки нови пријатељи, лепотице са јавне сцене и било је неизоставно да га таблоиди повежу са многим дамама.

- Знате како, о старлетама са којима су ме повезивали немам коментар. Заиста не бих ни реч о томе, можемо о свему, али не и тој теми.

Ауто пун сувенира

Пре неколико месеци када се из Немачке аутом запутио у родни Крагујевац, већи део пртљага заузимали су сувенири које несебично поклања свакоме ко их затражи. Дресови су, наравно, увек при врху листе жеља.

- Трудим се да сваком изађем у сусрет, коме ћу ако не људима из града у којем сам провео прелепо детињство. Препознају ме на улици, прате моју каријеру, много лепих речи се наслушам кад год дођем кући и ред је да се за подршку одужим на најбољи начин.

Неминовно је да се живот породице Костић значајно завртео од када је Филип почео да краси како спортске, тако и таблоидне насловнице, у земљи, али и иностранству.

- Моја породица се нормално носи са тим што сам, да тако кажем, постао познат. Као и ја, нису се променили. Можда нас људи гледају на мало другачији начин, али не и ми њих.

За крај, иако је прича у духу празничног расположења, не може без речи о фудбалу. Штутгарт се налази у незавидној позицији, у преосталих неколико кола следи сурова борба за очување бундеслигашког статуса.

- Нисмо смели да дозволимо да се нађемо у оваквој ситуацији. У сјајног старта овог пролећа био сам спреман да се закунем да нећемо спасти на то да се боримо за опстанак, али... Меч који у понедељак играмо против Вердера за нас је питање живота или смрти. Држите нам палчеве.

Од недавно, о томе како ће и шта у каријери, брине брат Стефан, можда и једина особа која зна и најмању ситницу о момку који у подједнаким количинама привлачи пажњу на терену и ван њега.

- Идеја да ми брат буде менаџер је заједничка. Испоставило се као прави потез, јер је летос направио одличан посао са Штутгартом, клубом који ми је у договору са њим дао нови, далеко бољи уговор – открио је Филип.

Коментари3
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Gogo
Dobar, uspesan i normalan.A i devojka Marija mu je pravi andjeo.Divni su oboje i prelep su par.Zelim im sve najlepse.
mile
Brat ti napravio ugovor !?
tako treba napredovati a ne kao zvezda i partizan
svaka cast za burazera i Verka isli su bez Zahavija prirodnim putem i postigli uspeh ,a ne kao razni Stevanovici,Markovici,Zivkovici ili Sulejmaniji.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.