Почетна / Фудбал / Срби у свету

Реал за Немању Матића нуди Челзију 50 милиона евра

Мадридски клуб нуди лондонским Плавцима велику своту новца за репрезентативца Србије, хоће да га упаре са Луком Модрићем
ФОТО: Ројтерс

Реал жели да за 40 милиона евра од Челзија купи Немању Матића.

Мадридски клуб најавио је да ће већ почетком следеће седмице послати у Лондон званичну понуду за преговоре о трансферу репрезентативца Србије.

- Имам уговор са Челзијем до 2019, али видећемо шта ће се догодити. У фудбалу је све могуће – одговорио је Матић на вест из Шпаније.

Зинедин Зидан, тренер Реала, жели у наредној сезони да Луки Модрићу намени офанзивнију улогу. Зато му је потребан нови играч на позицији задњег везног.

Проценио је да Касемиро није квалитет какав је неопходан за остварење амбиција клуба какав је Реал. Флорентино Перез, председник Реала, желео је да Зидану купи Пола Погбу, међутим, није могао да лицитира до 120 милиона евра колико је цену везисте Јувентуса подигао Манчестер Јунајтед и окренуо се српском играчу.

У Мадриду очекују да је понуђених 40 милиона само почетна цена с којом могу да закажу састанак са преговарачима Челзија. Медији на Пиринејским острвима објавили су да је Реал спреман да за Матића плати и 50 милиона евра, ако би Челзи прихватио експресну реализацију трансфера.

Реал победио Челзи 3:2

Представници Реала директан контакт са Немањом Матићем могли су да направе у Ен Арбору, у Сједињеним Америчким Државама.

Реал и Челзи током турнеје по САД учествују на Интернационалном купу шампиона, а у граду у држави Мичиген укрстили су им се путеви, славио је Реал 3:2 (Марсело 19, 26, Диаз 37 – Азар 80, 90+1).

Утакмица је играна на стадиону Универзитета Мичиген, капацитета 107.000 гледалаца, па му надимак „велика кућа” у потпуности одговара. Немања Матић одиграо је цео меч.

Плата неће бити проблем. Матић у Челзију зарађује 70.000 фунти недељно, односно 3,6 милиона фунти годишње (4,3 милиона евра). За Реал то је лако подношљив издатак.

Реал жели да што пре реализује трансфер, јер сваког дана би из Лозане могао да стигне одговор Спортског суда на жалбу мадридског клуба на казну коју је изрекла ФИФА.

У фебруару, ФИФА је Реалу и Атлетику из Мадрида забранила регистрацију играча у два наредна прелазна рока, овог лета и наредне зиме, због непоштовања правила о финансијском фер-плеју и ангажовању малолетних играча. Клубови су се жалили и издејствовали суспензију казне.

Реалу је тако дозвољно да несметано региструје нове фудбалере, али постоји могућност да Спортски суд потрврди казну. Зато Мадриђани инсистирају на што бржој реализацији трансфера, а Челзи би то могао да искористи и да Матићу подигне цену.

Коментари4
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Aki
Celsi bi trebao da ptihvati tu ponudu, jer je to bas puno novca za Matica koji u poslednje vreme igra dosta losije i nije bas mlad. Ali ako prihvate trebalo bi da odmah kupe novog zadnjeg veznog, jer nemaju nikog dobrog.
Nadimak
A sta cemo s tim da su poslali ponudu Newcastlu za Sissoka, u kojem "vide zamenu za Pogbu" i igraca koji bi oslobodio Modrica drfanzivnih zadataka!? Kao sto rekoh, Maticevo vreme je proslo. On jr svoje najbolje vec dao, a sad dobre pare moze pokupiyi jedino jos u turskoj, kini i Zvezdi.
Nadimak
Lazi... Ko bi dao toliko para za igraca koji je poslednju DOBRU utakmicu odigrao pre vise od godinu dana!? A pri tome nije niti u cvetu mladosti, da se jos stigne i prodati. Maticu svaka cast za ono sto je napravio u karijeri, ali mrni se cini da on vise nema sta traziti medju najboljima.
Aca Bg
A kad je Real kupovao igrače u cvetu mladosti, da bi ih prodavao??? Samo proverene i afirmisane dovode i ne retko kod njih ostaju do kraja karijere!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.