Почетна / Фудбал / Срби у свету

Шапурић, директор АПОЕЛ-а: Буџет нам је 10 милиона евра, за нас је зарад од Лиге Европе и трансфера пресудно

Тријумфом над швајцарским Јанг бојсом (1:0), кипарски АПОЕЛ је до сада у групној фази Лиге Европе освојио девет бодова и довео фудбалску атмосферу на „рајском острву“ до тачке усијања
ФОТО: Ројтерс

Иако су до краја остали још мечеви са Астаном и грчким Олимпијаксом, навијачи трофејног клуба из Никозије одушевљени су досадашњим учинком на међународној сцени.

На крилима победе у претходном колу над Олимпијакосом у гостима, што је овде изазвало неописиво славље које је трајала данима, АПОЕЛ-у је успело да буде бољи и од Јанг бојса. Направљен је нови резултатски искорак, али је у исто време створена могућност да се до краја учешћа на европској сцени оствари значајна зарада од награде УЕФА. За клуб чији је годишњи буџет десет милиона евра то је од непроцењивог значаја, јер омогућује нормално пословање и мирно планирање будућности – каже у телефонском разговору Светозар Шапурић, спортски директор АПОЕЛ-а, у чијим редовима, за разлику од претходних година, у овој сезони нема ниједног играча из Србије.

Додатни разлог за задовољство представља чињеница да је АПОЕЛ успешан и у домаћем првенству:

После десет кола, други смо на табели. Испред нас је са два бода више само АЕК из Ларнаке с којим смо у недавном дербију ремизирали као гости. До краја сезоне, у којој поред редовног дела првенства треба да се игра и плеј-оф,  има још пуно изазова и неизвесности, тако да права борба за титулу тек предстоји. Много нам значе успеси у Европи, јер тако у екипи држимо високу такмичарску тензију и учвршћујемо самопоуздање.

АПОЕЛ је ове сезоне привукао пажњу кадровском политиком. Кипарски играчи, њих једанаест, су мањи део кадра.

Европске победе афирмисале су наш играчки кадар у којем имамо 15 странаца. За неке од њих већ влада појачано интересовање водећих европских клубова, па то наговештава да би клуб и на трансферима могао да оствари велику зараду – оптимиста је Шапурић, „технико“ једног од најпопуларнијих клубова на Кипру.

Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.