Почетна / Фудбал / Срби у свету

Лукић: Миха ме научио италијански

Саша Лукић против Пескаре дебитовао у првој једанаесторици Торина, пресрећан што га тренира бивши селектор Србије
ФОТО: ФК Торино

Више од шест месеци Саша Лукић је чекао да дебитује у првој једанаесторици Торина, у првенственој утакмици. Летошња аквизиција Бикова задобио је поверење од Синише Михајловића шест пута ове сезоне. Меч и голеаду са Пескаром минулог викенда (5:3) памтиће дуго јер је на терену провео највише времена од доласка у Калчо – 56 минута.

– Крајем новембра почео сам утакмицу у купу против Пизе. Првенствено је ипак, нешто друго и пресрећан сам што сам добио шансу. Првих месеци по доласку у Торино сам се уклапао и повремено улазио с клупе у игру. Дошао сам јако млад, у клубу су ми говорили да сам њихова инвестиција за будућност и да морам да будем стрпљив. Послушао сам их, вредно радио и сваку шансу покушавао максимално да искористим – каже Саша Лукић у телефонском разговору.

Сигурно вам посебно прија што су вас навијачи аплаузом испратили с терена?

– Наше присталице су знале да сам први пут играо од старта и да ће ми њихова подршка бити драгоцена. Сваком младом играчу аплаузи представљају охрабрење.

Како је сарађивати са Синишом Михајловићем?

– Изузетно се лепо осећам што ми је тренер човек кога сам гледао на телевизији као клинац. Звучи ми нестварно. Михајловић ми је доста помогао кад сам дошао. Нисам знао италијански и много ми је значило што са шефом могу да разговарам на српском. Синиша је ипак, инсистирао да што брже савладам страни језик и због тога ми је у шали рекао да би што ређе требало да причамо матерњим. Пред утакмицу са Пескаром био сам први пут и на конференцији за новинаре, што значи да сам доста научио.

Адем Љајић је једна од првих звезди тима?

– Љајић ми је, такође, много помогао летос. Био је у малој кризи и због повреде. Кад се вратио на терен изненадио ме је што је остајао да дуже да тренира. Постигао је гол против Пескаре, имао и асистенцију. Љајићев учинак ове сезоне био би и бољи да није паузирао. Много ради на тренинзима и стало му је да на сваком мечу покаже колико вреди.

Победа против Пескаре била је прва вашег тима у 2017. години. Да ли сте осећали притисак и нервозу због шест утакмица без „тројке”?

– Није нас пореметила серија без победе. Нисмо имали среће на више утакмица, против Милана смо водили 2:0 и на крају освојили само бод. Игра је била боља од резултата. Меч са Пескаром схватили смо озбиљно, иако је противник на последњем месту и једног ногом у Серији Б. Нема лаких утакмица у Калчу и било би нам теже против „фењераша” да нисмо постигли два гола у првих девет минута.

Нисте се одрекли европских амбиција?

– Пласман на континенталну сцену поставили смо као императив. Дуго нам је добро ишло, сад смо девети, али разлика није велика да бисмо већ одустали од циља. До краја сезоне остало је још 14 кола и свашта још може да се догоди, поготово што има неколико екипа приближног квалитета – закључио је Саша Лукић.

Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Labud
Nek te nauci kako se napravi onoliko dece. Takvo znanje nije zgoreg.
ducalion
Miha je najbolji nas trener!

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.