Почетна / Фудбал / Срби у свету

ХАЛО, ИСТАНБУЛ, Душко Тошић: Рекао сам „даћу гол”!

Душко Тошић је тајно оружје Бешикташа. Откако је у лето 2015. дошао из Генчлербирлија, истанбулски Орлови нису поражени од великог градског ривала Галатасараја, освојивши у међувремену и две титуле шампиона Турске
ФОТО: Твитер ФК Бешикташ

Бешикташ је у суботу на свом стадиону декласирао Галатасарај резултатом 3:0, а меч је „преломио” српски репрезентивац.

Тошић је постигао гол за 2:0, са ивице казненог простора десном ногом је послао лопту у ракље гола гостију и укупан учинак у сезони повећао на три гола.

Нисмо искористили неколико добрих шанси и постао сам нервозан. Утакмица је била отворена, ми смо нападали и промашивали, Галатасарај је ударао из контранапада, а на нашој половини је било пуно слободног простора. Кад сам кренуо напред рекао сам саиграчима да ћу постићи гол. Ето, нисам лагао – прича Душко Тошић уз обавезан осмех.

Бешикташ се победом у дербију вратио у борбу за титулу, из које је био удаљен због посвећености Лиги шампиона. Више пажње усмерене на елитно такмичење је дало најбољи резултат у историји клуба.

Бешикташ је коло пре краја групне фазе с првог места обезбедио учешће у осмини финала и безбрижан путује на утакмицу против Лајпцига.

Изгубили смо пуно бодова у првенству, јер је тренер Гунеш много комбиновао са екипом због резултата у Лиги шампиона. То нам се исплатило. Играћемо у осмини финала, уз среће у жребу можда и у четвртфиналу, а у првенству смо почели да надокнађујемо заостатак. До пролећа све карте бацамо на одбрану титуле.

Иако до краја године има још доста утакмица, Тошић је спреман да је упореди са одличном 2016.

Прошле године сам са Бешикташом освојио титулу, а из Лиге шампиона смо прешли у Лигу Европе. Ове године смо одбранили титулу и прошли групну фазу, а ја сам са репрезентацијом изборио пласман на светско првенство. Све говори да је 2017. много боља од 2016. Иде, значи, набоље, па могу да очекујем још бољу 2018. годину – каже Душко Тошић.

Бразил атракција, незгодно што против Костарике играмо прву
Тошић је делимично задовољан групом у којој ће Србија играти на Првенству света.
Бразил је најатрактивнији противник на светском првенству. Такве утакмице су врх каријере сваког репрезентативца. Још ако у тој утакмици обезбедимо пролаз у осмину финала...
Мање је задовољан осталим противницима.
Швајцарска је веома јака. Искусна екипа, с пуно добрих играча. С њима ће бити веома тешко. Костарика је неугодна. Није атрактивна, а има одличан тим. Незгодно је што против Костарике играмо прву утакмицу – каже Тошић.  
Коментари1
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

lepi
bravo dusko ponosni smo na tebe danilovic ana

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.