Почетна / Фудбал / Срби у свету

Ако Франкфурт жели да задржи Луку Јовића мораће да плати 12,5 милиона евра!

Не свиђају ми се поређења са Фалкаом – порука је нападача Ајнтрахта
ФОТО: Твитер/ФК Ајнтрахт

Лука Јовић (20) у форми из снова. Некадашњи нападач Црвене звезде наставио је голгетерску серију у немачком Ајнтрахту, пошто је у недељу затресао мрежу Хофенхајма у ремију два клуба (1:1).

То је четврти меч у низу на којем Јовић постиже гол, а укупно осми погодак ове сезоне у Бундеслиги.

Ако се погледа број минута које је млади репрезентативац Србије провео на терену – 712, добија се податак за поштовање.

Јовић постиже гол на сваких 89 минута, што је други најбољи учинак у елитном немачком рангу. Бољи од њега је само нападач Бајерна Роберт Левандовски, коме је потребно 75 минута за гол.

Иза младог Србина су играчи попут Мишија Батшуаија, Максимилијана Филипа, Нилса Петерсена.

То довољно говори у каквој форми се налази Јовић, који је после неуспеле епизоде у Бенфики у потпуности пронашао себе у Ајнтрахту.

Немачки медији, у јеку Јовићеве гол серије, подсетили су нападача на надимак – „српски Фалкао”.

Не свиђају ми се поређења са Фалкаом – кратко је Лука одговорио после меча са Хофенхајмом.

Надовезао се тренер Нико Ковач:

Лука Јовић је огроман потенцијал, снажан у ногама, увек сигурне лопте на терену. Интелигентан и беспрекорно обучен, сигуран сам да ће бити велики фудбалер.

Добра вест је и да повреда у мечу са Хофенхајмом, због које је морао да напусти терен у 55. минуту, није озбиљније природе.

Из клуба су истакли да је у питању само ударац и да ће млади играч бити спреман за следеће коло.

А то значи само једно, биће то нова прилика да настави сјајну серију голова и осами се на челно клупске листе стрелаца. Тренутно, ту позицију дели са Халером.

Опција од 12,5 милиона
Млади репрезентативац Србије позајмљен је из Бенфике до лета наредне године. Ајнтрахт потом има могућност откупа уговора. Цена је симболична – 12,5 милиона евра. Велике су шансе да постане најскупљи фудбалер у историји клуба из Франфурта.
Коментари0
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.