Почетна / Фудбал / Срби у свету

Лука Марковић, члан младог тима Јувентуса: Остварен први сан, остао је још један

"Остварио ми се први од два сна, стигао сам у табор европског гиганта, многи нису свесни колико је велики Јувентус. Друга жеља биће ми испуњена кад се нађем међу првотимцима и заиграм званичну утакмицу за први тим, надам се да нећу дуго да чекам ни тај дан"
ФОТО: Лична архива

Лука Марковић (19) је од августа прошле године члан Јувентуса. Претходно је осам месеци успешно бранио боје Кротонеа, а пред одлазак на Чизму прошао је Звездину омладинску школу и играо у млађим категоријама Чукаричког.

Свуда је сјајно што се клуба тиче, међутим, величина Јувентуса много тога говори. Не бих да издвајам ни један од клубова, у сваком ми је лепо на свој начин. У Примавери играм за млади тим Јувентуса, на моју жалост, ситне повреде су ме заустављале да се покажем у најбољем светлу. Одиграо сам 15 утакмица и постигао шест голова, два против Фиорентине, једном са погађао мреже Наполија, Милана, Ђенове и Кјева – подсетио је Марковић.

Остварио се дечачки сан, како то коментаришете?

Остварио ми се први од два сна, стигао сам у табор европског гиганта, многи нису свесни колико је велики Јувентус. Друга жеља биће ми испуњена кад се нађем међу првотимцима и заиграм званичну утакмицу за први тим, надам се да нећу дуго да чекам ни тај дан. Овде се, у ствари, никад не зна. Не чекам само ја шансу, дугачак је ред талената, сви они једва чекају да се нађу на терену у серији А. Било би некако идеално да се нађем у првој једанаесторици за 20. рођендан, 19. фебруара, али ко ће да прецртава дане на календару још осам месеци.

Са ким сте у контакту од српских фудбалера у Италији?

Редовно се чујем са Сашом Лукићем, он је у Торину, одемо на кафу и лимунаду.

Да ли поједете чувени специјалитет Азура, нађе ли се пица на столу?

Не, никако! Само попијемо кафу и лимунаду и то је све. Пице су много тешке, не желим да их једем, није то храна за нас спортисте, професионалце.

Који вам је најдражи гол?

Нисам могао да пожелим лепши деби у дресу Јувентуса у Примавери. Погодио сам мрежу Милана за коначан резултат – 4:3. Било је 3:3 до 94. минута, тај првенац памтићу цео живот.

Како изгледа један радни дан у кампу Старе даме?

Имамо обавезу да се сат ипо пре тренинга појавимо у кампу Јувентуса, идемо у теретану, радимо вежбе превенције, опоравка, користимо лед, масажу, прија нам и ласер... Трудимо се да искористимо максимално све што је добро за нас и у нашој користи. Буквално, имамо радно време, малте не смо у кампу од 13-19 часова сваког дана. И није нам никад досадно.

На тренинг у Звездином шортсу
Марковић не крије навијачку припадност.
Прошао сам Звездину школу, ето вам одговора. Црвено-беле боје су у мом срцу од малих ногу. Идем у Звездином шортсу на тренинге! Добио сам на поклон опрему од тренера у школи црвено-белих, Срђана Бугарског.
Коментари2
Молимо вас да се у коментарима држите теме текста. Редакција Политике ONLINE задржава право да – уколико их процени као неумесне - скрати или не објави коментаре који садрже осврте на нечију личност и приватан живот, увреде на рачун аутора текста и/или чланова редакције „Политике“ као и било какву претњу, непристојан речник, говор мржње, расне и националне увреде или било какав незаконит садржај. Коментаре писане верзалом и линкове на друге сајтове не објављујемо. Политика ONLINE нема никакву обавезу образлагања одлука везаних за скраћивање коментара и њихово објављивање. Редакција не одговара за ставове читалаца изнесене у коментарима. Ваш коментар може садржати највише 1.000 појединачних карактера, и сматра се да сте слањем коментара потврдили сагласност са горе наведеним правилима.
This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.

Željko Pavlović
To je samo Juve Primavera!
Nenad Zemun
Bravo Luka majstore ne moze svako da igra za Juventus

Комeнтар успeшно додат!

Ваш комeнтар ћe бити видљив чим га администратор одобри.

Овај веб сајт користи колачиће

Сајт zurnal.rs користи колачиће у циљу унапређења услуга које пружа. Прикупљамо искључиво основне податке који су неопходни за прилагођавање садржаја и огласа, надзор рада сајта и апликације. Подаци о навикама и потребама корисника строго су заштићени. Даљим коришћењем сајта zurnal.rs подразумева се да сте сагласни са употребом колачића.